www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Hoog Buurlo straalt op midwinteravond

14 december 2015 in Veluwe

Nauwelijks te geloven dat we over anderhalve week Kerst vieren. De komende dagen worden temperaturen van 16 graden verwacht. Er komen via social media allerlei meldingen binnen van erg vroeg bloeiende plantjes, jonge futen en bolletjes die al de grond uitkomen.

Toch laten wij ons niet weerhouden om op maandagavond 28 december Hoog Buurlo te laten stralen in de donkere midwinteravond. Op deze geliefde historische locatie vindt dan een lampionnentocht plaats, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen. De activiteit start om 19:00 uur en eindigt om 20:30 uur. De kosten zijn voor volwassenen € 10,-, voor kinderen tot 10 jaar € 7,50 (incl. koffie, thee of limonade en een broodje bakken boven het vuur). Je moet je hiervoor aanmelden, zie onderaan.

Kinderlampionnentocht
Op de parkeerplaats Hoog Buurlo staat een vrijwilliger klaar om je mee te nemen in het donker naar de schaapskooi. In de verte zie je de schaapskooi al verlicht door vuren liggen. De lampionnen die de kinderen zelf meebrengen lichten ons bij. We doen onderweg de Leemkuil aan waar de boswachter een spannend verhaal vertelt.

Lampionnetjes én kinderen stralen in de schaapskooi op midwinteravond
Lampionnetjes én kinderen stralen in de schaapskooi op midwinteravond

De lampionnentocht eindigt bij de schaapskooi met een kopje koffie, thee of limonade. Je kan op je gemak de schaapskooi bekijken en herder Wilfried zal van alles vertellen over het werken met de kudde. Misschien willen een paar van onze liefste schapen wel geaaid worden door de kinderen! Als alle vragen zijn beantwoord, bakken we een broodje boven het warme kampvuur.

Win een meeloopochtend met de herder
De kinderen mogen een zelfgemaakte lampion meenemen, de mooiste lampion wordt gekozen door herder Wilfried. De maker van deze lampion mag in de lammertijd (februari 2016) samen met een vriendje een halve dag meelopen om de herder te helpen bij het verzorgen van de lammetjes!

Stralende midwinteravond op Hoog Buurlo
Datum: maandag 28 december 2015
Aanvang: 19.00 uur duur: 1,5 uur
Start: Schaapskooi Hoog Buurlo, 1e p-plaats Hoog Buurloseweg, 7339 EL Ugchelen.
Geschikt voor kinderen tot 10 jaar.
Kosten: volwassenen € 10,- kinderen tot 10 jaar € 7,50 (incl. koffie, thee of limonade en een broodje bakken boven het vuur).
Aanmelden: staatsbosbeheer.nl/activiteiten/veluwe/lichtjeswandeling-hoog-buurlo

Komen jullie ook?

Vriendelijke groeten,

Frank Volkers
Boswachter Hoog Buurlo en Radio Kootwijk

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog