www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Speur je mee naar bosuilen?

18 december 2015 in Veluwe

Speuren naar de bosuil is een hele beleving. Kom je hem echt tegen? En hoor je dat er een verschil is tussen de roep van het mannetje en van het vrouwtje? Staatsbosbeheer organiseert in Renkum drie spannende luisterexcursies naar de geheimzinnige bosuil.

De geheimzinnige bosuil
De geheimzinnige bosuil

We starten met een uitleg over het verborgen leven van de bosuil. Daarna vertrek je voor een mooie wandeling door het duistere bos van Renkum, waar je normaal na zonsondergang niet mag komen! Onder leiding van de natuurgids van Staatsbosbeheer ga je luisteren naar het bijzondere geluid van de bosuil en kijk je naar de sterrenhemel. Na afloop warmen we weer lekker op onder het genot van een lekkere kop erwtensoep in het Informatiecentrum.

De ontvangst met koffie of thee is op zaterdagavond 19 december en de vrijdagavonden 15 januari en 22 januari om 19.30 uur in het Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170 te Renkum. De activiteit duurt ongeveer 2 uur en wordt afgesloten met een warme kop snert. De kosten zijn € 12,50 voor volwassenen en € 10,- voor kinderen. U kunt zich aanmelden via de website van Staatsbosbeheer, www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten .

Het maximaal aantal deelnemers is 20! Wees er snel bij.

p.s. ook in het Speulderbos kun je speuren naar bosuilen, en wel op 16 januari en 4 februari….

Jaël Bergwerff
Boswachter Veluwe-Rand

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog