www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Boswachter stuit op caravan in het Speulderbos

3 februari 2016 in Veluwe

Wat komt een boswachter zoal tegen in het bos? Heel veel leuke dingen en ontmoetingen. Maar af en toe ook minder leuke zaken.

Wat ik gisteren weer tegen kwam sloeg alles. Midden in het prachtige Speulderbos, het bos van de dansende bomen, trof ik een gedumpte caravan aan waar de eigenaar schijnbaar af moest komen. Daarvoor moet toch een grote wagen met trekhaak gestaan hebben, om de caravan zo midden in het bos te dumpen. Uiteraard is het een aanslag op de prachtige natuur hier, maar ook een onnodige kostenpost voor Staatsbosbeheer om het op te ruimen. Tijd en geld die wij liever aan de natuur zelf besteden.

Caravan gedumpt
Opvallende kleuren en een gelaste drager dwars op de dissel

Hierboven de toch wel typische kleuren van de caravan. Bijzonder is ook de op de dissel gelaste plaat om een crossmotor te bevestigen. Daarom denken wij dat deze caravan mogelijk gebruikt is tijdens cross evenementen.

Boswachters besteden hun tijd liever anders
Boswachters besteden hun tijd (en geld) liever anders

De eigenaar heeft de caravan in het weekend van 30 januari en 1 februari gedumpt in het Speulderbos. Mocht iemand iets over deze caravan kunnen melden, of iets gezien hebben, dan houdt Staatsbosbeheer zich aanbevolen. Je kunt ons mailen op veluwe@staatsbosbeheer.nl.

Boswachter Andries Jansen

 

 

reageren

geef een reactie

 • Joke
  3 februari 2016 om 14:17

  Gratis op laten halen, misschien iets voor de zwarte cross

  • Myranya Werlemann
   4 februari 2016 om 23:19

   Dacht ik ook aan, grappig klein ding en aparte kleurtjes. Maar ja, als de eigenaar ‘m gedumpt heeft zal ‘ie vast niet in goede staat zijn… Als iemand toch belangstelling heeft komt er vast wel een reactie!

 • Joke
  3 februari 2016 om 14:17

  Gratis op laten halen, misschien iets voor de zwarte cross

  • Myranya Werlemann
   4 februari 2016 om 23:19

   Dacht ik ook aan, grappig klein ding en aparte kleurtjes. Maar ja, als de eigenaar ‘m gedumpt heeft zal ‘ie vast niet in goede staat zijn… Als iemand toch belangstelling heeft komt er vast wel een reactie!

 • Jaap Zijp
  3 februari 2016 om 12:28

  Ik heb het bericht gedeeld op mijn FB. Ik hoop dat meer mensen dat doen en dat de eigenaar boven water komt. Het is erg dat mensen alles maar dumpen en andere er voor op laten draaien.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog