www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Festival Grasnapolsky en Staatsbosbeheer presenteren randprogramma met bijzonder visueel verhaal

5 februari 2016 in Veluwe

Festival Grasnapolsky is aan de officiële warming-up begonnen. Naast een pittige line-up is er ook een prikkelend randprogramma. Onder het mom van ‘dat wat je niet ziet’ nodigen veelbelovende kunstenaars en boswachter Frank de bezoekers van Grasnapolsky uit om op een andere manier naar Radio Kootwijk, de festivallocatie, te kijken. De voorpret begint met de lancering van een bijzondere, visuele website. Samen met Staatsbosbeheer neemt festival Grasnapolsky je al scrollend mee door de verborgen schoonheden van de natuur, architectuur en de geschiedenis van Radio Kootwijk. Het is voor het eerst dat een festival deze vorm van ‘scrollytelling’ gebruikt. Je kunt alvast een heel mooi voorproefje zien op https://app.scrollytelling.io/datwatjenietziet#1041.

Radio Kootwijk in festival sferen (foto: Lotte Schrander)
Radio Kootwijk in festival sferen

Dat wat je niet ziet’
Het randprogramma zoomt in op ‘dat wat je niet ziet’. Van de kleinste details aan het gebouw tot onzichtbare schatten in de omgeving die je zomaar voorbij zou lopen. Overal zit een verhaal verstopt. Bezoekers kunnen de verhalen ontdekken door tussen de muziekoptredens door bijvoorbeeld met Staatsbosbeheer-boswachter Frank op safari rond het gebouw te gaan. Maar je kunt ook zelf op pad met een ouderwetse speurtocht waarin je van alles te weten komt over Radio Kootwijk. Van het verhaal achter de bijzondere vloer tot de cryptische beelden die in het hele gebouw te vinden zijn.

Er zijn ook verschillende kunstwerken die aanhaken op het thema. Zo neemt kunstenares Wentel haar spiegels mee om bezoekers een geheel andere wandelbeleving tussen de bomen te geven. Popfotografe Isabelle Renate la Poutré legt in een steeds veranderende expositie de momenten van het festival en de artiesten vast die normaal aan het publiek voorbij gaan. Bekijk het gehele (rand)programma hier.

Zowel buiten als binnen is een fantastisch programma (foto: Isabelle Renate la Poutré)
Zowel buiten als binnen is een fantastisch programma (foto: Isabelle Renate la Poutré)

Grasnapolsky
Met het thema ‘dat wat je niet ziet’ wil Festival Grasnapolsky de bezoekers prikkelen en meer bieden dan wat er op het eerste gezicht te zien is. Samen met Staatsbosbeheer worden de verhalen van Radio Kootwijk prijsgegeven en wordt de omliggende natuur uitgelicht waar zowel het festival als haar bezoekers rekening mee dienen te houden. Festival Grasnapolsky vindt komend weekend plaats, op 5, 6 en 7 februari. Tickets kun je hier bestellen.

Boswachter Frank Volkers 

reageren

geef een reactie

  • JanB
    5 februari 2016 om 08:29

    Toch jammer dat niet wordt verteld wat dat ‘Grasnapolsky’ nu voor iets is. Poolse natuurmuziek? Graskwekerij op de Veluwe?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog