www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Beleef de lente tijdens de Lammetjesdagen bij schaapskooi Hoog Buurlo

7 maart 2016 in Veluwe

Op 12 en 13 maart van 11:00 tot 16:00 uur vinden bij schaapskooi Hoog Buurlo de Lammetjesdagen plaats. Tijdens de Lammetjesdagen laten de ongeveer 100 nieuwe bewoners zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte ‘knuffelschapen’. En er zijn nog meer kijk- en doe-activiteiten voor jong en oud. Kom zoveel mogelijk met de fiets wegens beperkte parkeergelegenheid.

Er zijn bijna 100 lammetjes geboren Foto: J. Blijleven
Er zijn bijna 100 lammetjes geboren in Schaapskooi Hoog Buurlo (Foto: J. Blijleven)

Wat is er nog meer te doen
In een weiland vlak buiten Hoog Buurlo vertelt de herder hoe en waarom hij samen met zijn hond de schapen hoedt. Voor kinderen die spelenderwijs meer over de schapen en de natuur van Hoog Buurlo willen leren zijn er verscheidene doe-activiteiten, waaronder de Lammetjesroute, een spannende speurtocht. Voor het stillen van de honger en het lessen van de dorst is er bij een horecakraam koffie, thee, warme chocolademelk en koeken te koop. Er zijn ook broodjes verkrijgbaar, die bezoekers zelf aan een stok boven een gezellig vuur kunnen bakken.

Hoog Buurlo
Hoog Buurlo is een eeuwenoude bos- en bewoningskern in het hart van de Veluwe. Het plaatsje bestaat uit twee schaapskooien, twee woonhuizen, enkele bijgebouwen, statige beukenlanen, bossen en landbouwgronden omgeven door wildwallen. Al sinds de 9e eeuw lopen er schapen rond die de aangrenzende Hoog Buurlose heide begrazen en iedere avond in de schaapskooien terugkeren om er te overnachten. Op en rondom Hoog Buurlo lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Sinds 1949 beheert Staatsbosbeheer deze parel van de Veluwe.

Data en tijden: zaterdag 12 en zondag 13 maart van 11:00 tot 16:00 uur
Toegang: gratis
Parkeergelegenheid: parkeerplaats Hoog Buurloseweg, 7339 EL Ugchelen.
Vanaf de parkeerplaats is het 5 minuten lopen naar Hoog Buurlo en de grote schaapskooi. Maar kom zoveel mogelijk met de fiets!

Provincie Gelderland
De lammetjesdagen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Gelderland.

Boswachter Frank Volkers

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog