www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Werkzaamheden op het Leesten weer hervat

18 mei 2016 in Veluwe

Ik ben blij u te kunnen melden dat de werkzaamheden op het Leesten weer zijn opgestart. De werkzaamheden hebben lange tijd stil gelegen. U heeft daar als bezoekers helaas de nodige hinder van ondervonden. Reden voor de vertraging is een wijziging in het bestemmingsplan en een aanvulling op de milieu effect rapportage (MER). Dergelijke procedures kosten erg veel tijd. Gelukkig zit er nu weer vooruitgang in de ontwikkeling van het Veluwe transferium.

Staatsbosbeheer werkt in samenwerking met provincie, gemeente en waterschap aan een mooie entree tot de Veluwse natuur. Een transferium is een plek met een goede parkeerplaats van waaruit bezoekers de Veluwe in kunnen trekken om te gaan wandelen, fietsen of paardrijden. Het Veluwe transferium biedt straks ruimte aan 200 auto’s.

leesten 20160422_110031
Het transferium in wording

Parkeerplaats
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van het tweede deel van de parkeerplaats. Het terrein is nu uitgevlakt en van een goede laag gebroken puin voorzien. Op dit moment worden bestratingswerkzaamheden uitgevoerd en krijgt het transferium echt vorm.

De parkeerplaats wordt straks zo ingedeeld dat er voor hondenbezitters een directe toegang is naar de natte neuzenroute en het hondenlosloopbos. Ook de toegang tot de verschillende wandelroutes zal straks met bebording worden aangegeven in het terrein.

leesten 20160412_115041.jpg
Voorbereidende werkzaamheden

Bezoekerscentrum het Leesten
Op termijn wordt er op het Leesten ook een bezoekerscentrum gerealiseerd. Op dit moment worden er verkennende gesprekken gevoerd om te kijken welke partijen eventueel een rol kunnen gaan spelen in de exploitatie van het bezoekerscentrum.

Toezicht
De komende maanden zullen twee stagiaires van het ROC Apeldoorn het toezicht houden op het Leesten en de Koppelsprengen, naast onze gebruikelijke BOA boswachters. Ze zullen als gastheer in het veld aanwezig zijn en bezoekers, waar nodig, wijzen op de regels die gelden in het gebied. De twee studenten volgen de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid.

Ik houd u hier op de hoogte van de vorderingen, dus blijf deze blog volgen.

Boswachter Laurens Jansen

reageren

geef een reactie

  • Karin
    18 mei 2016 om 11:05

    komt dit transferium naast de bestaande parkeerplaats of geheel ergens anders ?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog