www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Filmpjes met piepjonge biggetjes en dartelende hertenkalfjes

27 juni 2016 in Veluwe

Filmpjes met jonge dieren, daar krijg je toch nooit genoeg van? Ik in ieder geval niet. En dat deze ook heel geliefd zijn bij de lezers van onze weblog, en fans van onze Facebookpagina, blijkt keer op keer uit de reacties die we krijgen als we zo’n filmpje delen.

In de afgelopen periode zijn flink wat jonge dieren geboren. Onlangs is het eerste jonge hertenkalfje gespot! Ook lopen er volop biggetjes in het bos. De eerste biggen zijn al in maart geboren, en dankzij de zachte winter zijn er zelfs in de wintermaanden jongen grootgebracht.

Op het ecoduct Woeste Hoeve staan camera’s, ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Vrijwilligers van Vereniging het Edelhert lezen die beelden uit, en geven mij een tip bij speciale filmpjes. Soms zijn de beelden wat veraf, soms wat onscherp door het duister. Daar heb je weinig invloed op, want de camera’s staan vast en worden niet bediend. Maar soms zijn ook dit soort filmpjes té leuk om niet te delen…. Dus bij deze, mijn favoriete filmpjes met jonge dieren van dit voorjaar:

Het eerste hertenkalfje dat dit jaar op het ecoduct gespot is, piepjong! Hij maakt meteen een vreugdedansje.

Over piepjong gesproken: na enig geploeter, komt ook het allerkleinste biggetje mee…..

Niet alle nesten zijn zo groot als in bovenstaand filmpje. Deze zeug heeft slechts twee biggen, of wacht… komt daar een derde?

Op onderstaand filmpje kun je de iets oudere biggen beter bekijken.


En tot slot, wat mij betreft de leukste. Dit jonge hertenkalfje, nog niet helemaal gewend aan zijn lange stelten, dat zijn eerste rondjes rent!

Heb je hier ook van genoten? Ik hoor het graag als jullie vaker dit soort filmpjes willen zien op onze blog.

Kirsten van Gortel-Roest

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog