www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Veluwse boomstammen dragen ’The Weeping Elephant’

12 juli 2016 in Veluwe

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Jantien Mook, initiatiefnemer van het project Ode aan de Wildernis. Zij was op zoek naar grote boomstammen om haar sculptuur ‘The Weeping Elephant’ te kunnen realiseren. En zo komt het dat deze enorme sculptuur van een Afrikaanse olifant, 5 bij 7 meter groot, gedragen wordt door Veluwse boomstammen. De sculptuur zal de wereld over reizen om een ode te brengen aan de olifanten en ander wild leven. Gekoppeld aan gepaste evenementen zal ze in steden verschijnen om de krachten te bundelen met experts en natuurbeschermingsorganisaties.

The Weeping Elephant staat op Veluwse poten. Ze staat hier klaar om op een podium gezet te worden.
The Weeping Elephant staat op Veluwse poten. Ze staat hier klaar om op een podium gezet te worden.

Drie jaar geleden startte Jantien Mook het initiatief Ode aan de Wildernis om haar verwondering en liefde voor de natuur uit te drukken door verschillende projecten te verwezenlijken. Staatsbosbeheer ondersteunt dit initiatief en heeft daarom besloten om boomstammen te doneren.

Door een bijdrage van o.a. Staatsbosbeheer, het WNF, IFAW, EZ, en Karakter Wijnimport kon Jantien Mook de sculptuur The Weeping Elephant in april-mei 2016 vervaardigen, in samenwerking met het Knutselparadijs. Onlangs verscheen ook haar prentenboek Ode aan de Wildernis, in samenwerking met WNF-Bamboeclub. In 2013 maakte zij voor haar project al een 5 meter hoge bronzen sculptuur ‘Highlander’.

Inmiddels staat The Weeping Elephant aan het IJ in Amsterdam Noord! In oktober reist de enorme sculptuur door naar Johannesburg, en zal ze ter ere van de World Wildlife Conference CITES CoP17 op het Mandela Square staan. Op Veluwse poten.

Boswachter Laurens Jansen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog