www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Jan de Hoop en Staatsbosbeheer slaan handen ineen voor nieuwe uitkijktoren Kootwijkerzand

15 juli 2016 in Veluwe

Om de laatste €3.000 euro voor de uitkijktoren bij elkaar te krijgen, ga ik samen met presentator Jan de Hoop exclusieve bronsttochten verzorgen op de Veluwe. Iedereen die een donatie van €75,- of meer doet voor de nieuwe uitkijktoren op het Kootwijkerzand krijgt een ticket voor een exclusieve bronstexcursie als tegenprestatie. De excursie zal worden begeleid door de boswachter en Jan de Hoop zelf.

Edelherten op het Kootwijkerzand bij zonsopkomst
Edelherten op het Kootwijkerzand bij zonsopkomst

Uitkijktoren
Begin mei hebben we de uitkijktoren aan het Kootwijkerzand gesloopt. Het hout was rot en de toren was niet meer veilig. Inmiddels is de financiering voor de nieuwe uitkijktoren bijna rond door o.a. subsidies van de Provincie Gelderland en het Ontwikkelingsfonds Platteland van de Gemeente Barneveld. Particulieren en bedrijven die willen doneren kunnen dit doen op http://buitenfonds.nl/bewaarhetzichtophetkootwijkerzand

Jan de Hoop
Presentator Jan de Hoop is vooral bekend van het RTL Ontbijtnieuws, woont op de Veluwe en draagt het project een warm hart toe. Om het project te ondersteunen zal hij via sociale media en zijn vlog het project onder de aandacht brengen. Ook ben ik als boswachter te gast in zijn nieuwe radio programma bij Omroep Gelderland.

Edelherten bronst
In september en oktober is de paartijd van de edelherten, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Tijdens een bronstexcursie is dit spannende moment in de liefde te horen, soms zelfs met het geluid van kletterende geweien erbij.

Boswachter Laurens Jansen

reageren

geef een reactie

  • De graaff
    15 juli 2016 om 10:04

    Wat een geweldig inistatief zeg. !??. Hoe zijn jullie op t idee gekomen?
    Ik denk dat er veel mensen gebruik van gaan maken. Ik hoop zelf ook. Veel succes. We horen hoe t verder gaat ????????????????

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog