www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Staatsbosbeheer Veluwe organiseert bronstexcursie voor blinden en slechtzienden

2 september 2016 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Staatsbosbeheer Veluwe organiseert dit jaar voor het eerst twee bronstexcursies voor mensen met een visuele beperking. De bronstexcursies vinden plaats op vrijdag 23 en maandag 26 september in Ugchelen.

Edelherten bronst
In september en oktober is de paartijd van de edelherten, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode het burlen horen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Tijdens een bronstexcursie is dit spannende moment in de liefde te horen, soms zelfs met het geluid van kletterende geweien.

De bronstexcursies op de Veluwe vinden plaats in de avond. Omdat het een echte luisterexcursie is, zijn deze tochten ook uitermate geschikt voor blinden en slechtzienden.

Samenwerking Radio 509 en Soos Kiekuut uit Deventer
Deze bijzondere bronstsexcursies komen tot stand door een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Radio 509 en de Soos Kiekuut uit Deventer. De excursie van 23 september is exclusief voor leden van de Soos Kiekuut uit Deventer.

Informatie en aanmelden
Deze bronstexcursies kosten € 24,95 en starten om 19.00 uur en duren tot ongeveer 22:15 uur. Deze excursie wordt deels afgelegd met een huifkar. Maar er wordt ook een stevige wandeling afgelegd over een betonfietspad. Aanmelden voor de excursie van 26 september is noodzakelijk en kan via veluwe@staatsbosbeheer.nl of 055-5330057.

Boswachter Laurens Jansen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog