www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Dierenkaartjes verzamelen in de natuur – Met je smartphone het bos in

13 oktober 2016 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De wandelroutes van Staatsbosbeheer op de Midden Veluwe zijn vanaf nu opgenomen in de gratis app Perfect Earth Animals. Met de app kunnen digitale dierenkaarten verzameld worden op de wandelroutes rond o.a. Kootwijk, Hoenderloo en ‘t Leesten. Perfect Earth en Staatsbosbeheer komen met deze app om kinderen en hun ouders te stimuleren om leuke activiteiten te ondernemen in de natuur.

De app Perfect Earth Animals heeft een toegankelijke structuur. Op een landkaart in de app kan een speler ontdekken waar zich de meest dichtstbijzijnde dierenkaarten bevinden. Komt een speler binnen 50 meter van een dergelijke locatie, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon. Volg je de wandelroutes van Staatsbosbeheer op de midden Veluwe, dan kom je automatisch langs de locaties waar dieren te vinden zijn.

Via de dierenkaarten ontdekken de spelers de kenmerken en leefomgeving van de betreffende dieren. Het doel van het spel is om de collectie compleet te krijgen. Dubbele dierenkaarten kunnen worden geruild met andere spelers door twee smartphones naast elkaar te leggen, de betreffende dierenkaarten te selecteren en vervolgens een knijpbeweging te maken over de twee schermen. Het digitaal ruilen van kaarten op deze wijze betreft, voor zover bekend, een wereldwijde primeur. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play. Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. We denken dat de app een goede motivatie kan zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders.

perfect-earth-animals

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog