www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Doe jij ook mee met de Natuurwerkdag van 5 november op het Caitwickerzand?

26 oktober 2016 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op zaterdag 5 november organiseren wij in samenwerking met Landschappen NL de 16de Natuurwerkdag. Dit jaar vindt de Natuurwerkdag van Staatsbosbeheer Veluwe plaats op het Caitwickerzand. Op deze dag werken we met jong en oud aan het behoud en herstel van de natuur. Op bijna 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. En ook bij dus ons!

We hebben een mooie werklocatie tussen Kootwijk en Nieuw Milligen. Alle hulp is welkom!  Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl

Het Caitwickerzand

De heide op het Caitwickerzand, staat vol met jonge grove dennen. Deze jonge dennen bedreigen het leefgebied van o.a. de zandhagedis en verschillende bijzondere korstmossen. Met de Natuurwerkdag gaan we de heide weer open maken en zorgen ervoor dat de zandhagedis het er weer naar zijn zin heeft!

foto1

Vanaf 09:45 uur is iedereen van harte welkom. Na 10:00 uur gaan we aan de slag op het heide- en korstmossenterrein.  We werken tot ongeveer 14:30 en sluiten daarna gezamenlijk af. Voor lunch, koffie en gereedschappen wordt gezorgd. Vergeet niet om oude kleren aan te trekken en neem je regenkleding mee.

Kortom, neem de familie mee om een leuke dag te gaan werken in de natuur!

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog