www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Wij zoeken jou! – vrijwillige gastvrouw/gastheer Ugchelen

13 januari 2017 Janske Blijleven in Veluwe

De vlammetjes likken aan het hout, af en toe ploft er iets en schiet een wolkje vurige sterretjes omhoog uit het vuur. Loom rek je je uit. Heerlijk, die warmte van zo’n kampvuurtje! Naast je hoor je gemompel.
‘Sorry, zei je wat?’
‘Dat we alles wel klaar hebben zo, hè’.
Je collega schuift nog wat glazen heen en weer en controleert nogmaals of alles klaar ligt.
‘Ja, laat ze maar komen. Ben zó benieuwd hoe het was! Het was in ieder geval een prachtige avond dus…’
‘Sst, stil eens…!’

Ademloos luister je, in een boom vlakbij klinkt de roep van een bosuiltje. Het is een stille avond en langzaam worden de sterren zichtbaar. In de verte hoor je auto’s rijden, zijn ze dat? Als je niet veel later lampjes twee aan twee langzaam omhoog ziet komen weet je het zeker. Ze zijn weer terug! Je kijkt tevreden rond. Om het kampvuur staan banken en stoelen klaar, in een hoek stokken om broodjes mee te bakken en op de tafel staat drinken voor jong en oud.
Op de parkeerplaats klappen deuren dicht en opgewonden stemmen klinken. In kleine groepjes komen de gasten naar beneden, naar jou.

Wat vooraf ging

Eerder die dag heb je, samen met je collega en de boswachter, deze groep mensen ontvangen met koffie, thee en limonade. Ze waren nog een beetje stilletjes en sommigen kwamen van ver. Al koffie schenkend maak je een praatje en de groep ontspant. Als iedereen aanwezig is, neemt de boswachter het woord en vertelt over de Veluwe en wat ze gaan doen. Nog even een plaspauze en hop, weg zijn ze, op avontuur!
Jij blijft achter met je collega om op te ruimen, de cateraar te ontvangen en alles klaar te zetten voor de terugkomst van jullie gasten. Je woont vlakbij en zou even naar huis kunnen in de tussentijd, maar vaak is het net zo lekker om daar te wachten samen met je collega of een goed boek.
 

Je zoekt mij!

Denk jij dat dit stukje over jou gaat? Klik dan gauw door naar onze vacature voor verdere informatie. Wie weet spreken we elkaar gauw.

Na afloop gezellig samen om het vuur een broodje bakken en wat napraten

Janske Blijleven

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog