www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Roestbruine reus op het Kootwijkerzand is klaar. Welke klas verzint een naam voor de nieuwe uitkijktoren?

9 maart 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Eindelijk is het dan zover! De roestbruine reus aan het Kootwijkerzand is klaar. De afgelopen weken hebben “de bouwvakkers” van de Koninklijke Landmacht de nieuwe uitkijktoren in elkaar gezet.

Bouwpakket

Het bijzondere bouwpakket bestaat uit ruim 3100 onderdelen en bij de bouw zijn 1335 bouten en moeren gebruikt. Eind vorige week is de toren opengegaan voor publiek. Ik nodig iedereen van harte uit om de toren te beklimmen.

Naamwedstrijd

Wat nog ontbreekt is een bijzondere naam voor de nieuwe uitkijktoren. Daarom roept ik de hulp in van alle basisscholen in de omgeving van Apeldoorn en Barneveld. Wie doet er mee aan deze naamwedstrijd en wie verzint de meest originelen naam voor de nieuwe uitkijktoren?

Prijzen

De winnende groep is als eregast aanwezig op de officiële opening van de nieuwe uitkijktoren. Tijdens de opening gaan jullie samen met gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland de toren openen. Daarnaast mag de winnaar kiezen uit een avond wildspotten met de boswachter of een gastles in de klas. Ook krijgt elke leerling van de winnende groep een prijs en is er een bijzonder cadeau voor in de  klas.

Mee doen.

De groepen 5 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen aan deze wedstrijd. Het deelnameformulier moet uiterlijk 3 april bij Staatsbosbeheer binnen zijn. Wel je mee doen stuur dan een mail naar A.Smeier@staatsbosbeheer.nl dan ontvang je meer informatie en het deelnameformulier.

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Margaret
  16 maart 2017 om 15:55

  Hallo, helemaal geweldig de nieuwe toren! Wat ik erg jammer vind is de reuze opstap naar de eerste trede. Die is voor mij helaas niet te doen. Hopelijk komt daar nog een oplossing voor zodat deze beter te doen is.

  • Boswachter Laurens Jansen
   17 maart 2017 om 08:52

   Beste Margaret,

   Dank voor je bericht over de nieuwe uitkijktoren.
   We zijn ons er van bewust dat de opstap nog wat te hoog is. Vandaag zullen we zand aan vullen rond de trap. De komende tijd zullen we hier ook een permanente oplossing voor maken.

   Met vriendelijke groet,

   Laurens Jansen

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog