www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Nieuwe wisenten op de Veluwe

11 juli 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Afgelopen vrijdag hebben we twee nieuwe wisenten uit Polen mogen verwelkomen in het wisentgebied op de Veluwe. De stier van twee jaar en de koe van één jaar oud voegen zich bij de drie dieren die hier sinds vorig jaar leven.

In april 2016 zijn de eerste drie dieren op de Veluwe gearriveerd. Het betekende de start van een nieuw leefgebied voor deze nog altijd bedreigde diersoort, ook wel bekend als Europese bizon. Een kleine 100 jaar geleden was de wisent uitgestorven in het wild. Wereldwijd leven er inmiddels 6000 wisenten, maar meer ruimte voor de wisent is nodig om de diersoort een toekomst te kunnen garanderen.

Leefgebied van 400 hectare

De groep van vijf wisenten zal de komende weken intensief gemonitord worden door Ark Natuurontwikkeling en door betrokken vrijwilligers. De dieren krijgen de tijd te wennen aan elkaar en zullen de eerste periode in een wengebied verblijven. Daarna krijgen de dieren het gehele leefgebied van circa 400 hectare ter beschikking.

Excursies

Ben u nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere dier? Onder leiding van een gids is het mogelijk een bezoek te brengen aan het wisentengebied. Naast de kans wisenten te zien, is het gebied indrukwekkend om te bezoeken en wordt met grote regelmaat ander wild gespot zoals wild zwijn, edelhert en vos. De hele zomer vinden excursies plaats, reserveren kan via de website van Stichting wisenten op de Veluwe. http://wisentopdeveluwe.nl/

De twee nieuwe wisenten maken kennis met de kudde. Foto Yvonne Kemp.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog