www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Crowdfunding voor nieuw wildkijkscherm Hoog Buurlo

9 november 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Je kent hem vast wel, onze wildobservatieplaats aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo. Misschien heb je er gestaan tijdens de bronst van de edelherten, oog in oog met de trotse herten en hun dames. Of zag je jonge zwijntjes ravotten in het eerste licht van de dag. Het is je dan misschien wel opgevallen: het huidige wildkijkscherm biedt onvoldoende plaats aan de vele bezoekers die hier komen genieten van het Veluwse wild.

Staatsbosbeheer wil graag een nieuwe wildobservatieplaats bouwen, toegankelijk voor iedereen. Om de benodigde financiële middelen voor de bouw hiervan bijeen te brengen, ben ik een crowdfundingsactie gestart. In mei 2018 moet de nieuwe wildobservatieplaats geopend worden voor publiek.

Wildobservatieplaats

Een wildobservatieplaats is een locatie waar je vanachter een wildkijkscherm kan genieten van het Veluwse wild. Iedereen kan hier de wilde dieren spotten in hun eigen leefgebied, door het scherm storen de dieren zich niet aan de mensen. Het huidige wildkijkscherm is een populaire locatie omdat het wild zich hier vaak laat zien. Op dit moment is het echter zo populair dat het de vele bezoekers niet meer aan kan. Om de beleving van wild kijken in de toekomst te blijven bieden, is een nieuw wildkijkscherm nodig. Belangrijke voorwaarde voor de nieuwe wildobservatieplaats: hij moet rolstoeltoegankelijk zijn. Zo kan iedere bezoeker op de Veluwe in de toekomst van deze bijzondere plek genieten.

Een rotte (groep) wilde zwijnen waant zich onbepied maar wordt toch bekeken vanachter een wildkijkscherm bij Hoog Buurlo
Een rotte (groep) wilde zwijnen waant zich onbespied

Crowdfunding: een ‘plankje’ bijdragen

Voorzieningen als deze worden helaas niet meer (volledig) door de overheid betaald, daarom hebben we jouw hulp nodig. Via het Buitenfonds ben ik gestart met een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor deze wildobservatieplaats. Er is € 20.000 nodig om deze aan te leggen, en met deze actie hoop ik € 10.000 bij elkaar te krijgen met donaties van iedereen die graag naar wild komt kijken op deze plek. Voor donaties zijn leuke tegenprestaties bedacht. Doneren kan via de website van het Buitenfonds.
Alvast heel erg bedankt!

Buitenfonds

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog