www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Gezocht: architecten in de dop

12 december 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Heb jij dat nou ook altijd? Dat je een bouwwerk ziet en denkt: ‘Dat kan beter’. Je ziet wat ontbreekt, niet past in de omgeving of hoe (on)toegankelijk iets is. Eigenlijk zou je willen dat ze jóu hadden gevraagd voor het ontwerp! Dan heb je nu je kans: denk mee over de bouw van de nieuwe wildobservatieplaats bij Hoog Buurlo.


Staatsbosbeheer is namelijk opzoek naar de beste ideeën voor de bouw van deze wildobservatieplaats en schrijft hiervoor een ideeënwedstrijd uit.

Bouwen dankzij crowdfunding

Het wildkijkscherm aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo is heel populair. Steeds meer mensen komen hier genieten van het Veluwse wild. Onder andere edelherten en wilde zwijnen zijn hier te bekijken, een indrukwekkende ervaring! Helaas is de plek te klein geworden voor de vele bezoekers en is hij in zijn huidige staat niet goed toegankelijk voor minder validen. Daar gaan we verandering in brengen!

Staatsbosbeheer gaat een nieuwe, duurzame en goed toegankelijke wildobservatieplaats bouwen. Ik ben ondertussen al een crowdfundingsactie begonnen om een deel van het benodigde geld bijeen te krijgen, maar ja, hoe verder?

Jouw idee

Wij kunnen wel wat bedenken, maar wat vind jij eigenlijk? Wat mis jij bij het huidige wildscherm? Wat zou jíj nou graag willen.
Alle ideeën zijn welkom. Denk hierbij aan ideeën met betrekking tot de vormgeving van de nieuwe wildobservatieplaats, de inrichting van het gebied, informatievoorzieningen en andere voorzieningen.

Beschrijf jouw idee zo kort en concreet mogelijk en stuur het deelname formulier naar L.jansen@staatsbosbeheer.nl

Prijs:

  • De 2 of 3 beste ideeën worden gebruikt bij de bouw van de nieuwe wildobservatieplaats.
  • Prijswinnaars krijgen een eervolle vermelding bij de nieuwe wildobservatieplaats.
  • Prijswinnaars worden ook beloond met een prachtige geweistang van een edelhert.
  • Daarnaast is er voor het beste idee een extra prijs.

 Spelregels:

  • Insturen kan tot 15 januari 2018.
  • Binnen 2 weken na de sluitingsdatum maakt de jury bekend welke ideeën worden verwerkt in de nieuwe wildobservatieplaats.

Heb je nog vragen? Mail dan naar l.jansen@staatsbosbeheer.nl

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog