www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Koning winter was wit en sterk

19 december 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De afgelopen weken hebben we op de Veluwe kunnen genieten van een prachtig winters landschap. Witte sneeuw zo ver je kon kijken. Met bomen vol sneeuw waande je je in Zweden. Maar deze mooie beelden hebben ook een keerzijde.

De afgelopen weken hebben we op de Veluwe kunnen genieten van een prachtig winters landschap. Witte sneeuw zo ver je kon kijken. Met bomen vol sneeuw waande je je in Zweden. Maar deze mooie beelden hebben ook een keerzijde. Door het gewicht van de sneeuw zijn veel takken afgebroken en liggen jonge bomen gebogen over het pad. Eerder berichtte mijn collega Lennard ook al over krakende en vallende takken in onze bossen.
Artikel: Staak bij gekraak

Op dit moment zijn de belangrijkste wegen en fietspaden van Staatsbosbeheer weer vrij gemaakt van takken. Gezien de grote hoeveelheid afgebroken takken zullen we nog een hele tijd nodig hebben om echt alle paden en wegen weer goed begaanbaar te maken. Ook bestaat nog steeds de kans dat een tak loskomt van een boom.

Dus ga je er in de kerstvakantie op uit met je mountainbike of voor een heerlijke wandeling in het bos. Houdt er dan rekening mee dat onze wegen en paden nog regelmatig versperd zullen zijn.

Alvast bedank voor jullie begrip en fijne dagen gewenst.

Boswachter Laurens Jansen

reageren

geef een reactie

  • Maria
    19 december 2017 om 19:30

    is dus nu nog even oppassen in het bos,maar dit kwam vroeger ook al voor, niettemin
    info is dan altijd even welkom.
    ook voor jullie van SBB fijne kerstdagen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog