www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Inloopavond over ontwerp multifunctionele gebouw op het Leesten

1 februari 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het nieuwe informatiecentrum op Het Leesten. Ontwerp: Olaf Gipser Architects

Het voorontwerp voor het multifunctionele gebouw op het Leesten bij Apeldoorn is klaar. In dit gebouw komt het informatiecentrum van Staatsbosbeheer en de horeca ondernemer ‘De Ugchelse Berg’. Het is een gebouw waar natuurliefhebbers en recreanten terecht kunnen voor informatie over de Veluwe en horeca. De architect is Olaf Gipser Architects en het gebouw heeft een transparante uitstraling. Er ligt een terras naast dat eindigt waar de zandkuil begint. Op woensdag 14 februari is er een inloopavond in de huidige kiosk op het Leesten, Hoenderloseweg 191, 7339 GG Ugchelen. Binnenlopen kan tussen 19 - 21 u.

Tijdens de inloopavond is het ontwerp is te bekijken. Staatsbosbeheer en kioskhouder zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over ontwerp, procedures en planning.
Voor de bouw zijn er ook voorbereidende werkzaamheden nodig. Zo staat vóór de start van het broedseizoen (15 maart) gepland dat de plek waar het gebouw moet komen, vrij gemaakt wordt van bomen. De planning is dat de bouw start voor de zomer 2018 en de tweede helft van het jaar het informatiecentrum zijn deuren opent. Met dit nieuwe gebouw is het Veluwetransferium op het Leesten helemaal af.

Een kijkje in het nieuwe infocentrum. Architect: Olaf Gipser Architects

Veluwetransferium

In dit informatiecentrum van Staatsbosbeheer zal een expositie over de Veluwe te vinden zijn en een souvenirwinkel. Gecombineerd met horeca en goede parkeervoorzieningen is dit een eigentijds start- en eindpunt van prachtige wandelingen en fietstochten. Hier op dit Veluwetransferium begint een bezoek aan de Veluwe. Het Leesten is al een geliefde plek voor veel bezoekers uit Apeldoorn en omstreken.

De huidige kioskhouder wordt bij oplevering eigenaar van het pand. Staatsbosbeheer huurt dan het informatiecentrum terug. Eerder in dit Veluwetransferium-project is het gebied heringericht en is de parkeerplaats vergroot en opgeknapt. Het Veluwetransferium op het Leesten is het resultaat van de samenwerking van provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe en Staatsbosbeheer.

 

reageren

geef een reactie

 • A Doornekamp
  25 februari 2018 om 14:51

  Goedemiddag , ik wil graag langs deze weg een boswachter bedanken. 24 -2-2018 op zaterdag heeft hij een mauntain biker geholpen , deze mautainbiker heeft zijn ellenboog gebroken . En heeft deze bij het restaurant in Veenendaal de 3zussen gebracht, en mij daarna naar mijn auto gebracht.

  Ik weet de naam niet van deze meneer , hij heeft een baard en denk ik ongeveer 30 jaar.
  Bij deze hartelijk dank voor de geweldige inzet een hart van goud.

  • Janske Blijleven
   27 februari 2018 om 13:33

   beste A. Doornekamp,

   tjee… dat zal een enerverend dagje voor u zijn geweest! Wat lief dat u ons een bericht hierover stuurt, wij gaan uitzoeken wie deze boswachter was want we willen hem uiteraard graag uw dank overbrengen. Hopelijk gaat met u alles goed.

   vriendelijke groet,
   Janske Blijleven

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog