www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Nieuw hondenlosloopgebied bij Harskamp

11 december 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
Een hond rent los over de paden van een hondenlosloopgebied

Een flinke wandeling over de Veluwe doet ieder mens goed, zeker als je trouwe viervoeter met je mee kan. Bij Staatsbosbeheer zijn honden dan ook welkom, mits aangelijnd. Omdat wij snappen dat die hond ook wel eens vrij over de paden wil rennen, zijn er speciale hondenlosloopgebieden en -routes waar de hond niet aan de lijn hoeft. In Harskamp en omgeving ontbrak een dergelijke mogelijkheid nog en dus gaan wij, in samenwerking met de gemeente Barneveld, een nieuw hondenlosloopgebied aanleggen.

Dit nieuwe gebied wordt 36 hectare groot en is toegankelijk vanaf de P-Veluwe parkeerplaats op de hoek van de Hoog Buurloseweg (Harskamp) en de Harskamperweg.

Fase één: bijna klaar voor gebruik

Voor de aanleg van het hondenlosloopgebied worden kleine delen van de wandel- en ruiterroute verlegd. Vanaf begin december zal een laag raster geplaatst worden dat alleen wilde zwijnen tegenhoudt. In dit raster komen verschillende klaphekjes waardoor bezoekers toegang krijgen tot het hondenlosloopgebied. Als het raster klaar is – voor het einde van dit jaar – kan je met je hond het gebied gaan verkennen.

Ontlasten Loofles en Kootwijkerzand

Met de aanleg van dit nieuwe losloopgebied, willen we de Loofles en het Kootwijkerzand ontlasten. Omdat er in de omgeving van Harskamp geen hondenlosloopgebied was, maakten veel hondenbezitters gebruik van deze gebieden. Veel baasjes lieten hun hond hier loslopen en zwemmen in het ven. En hoe verleidelijk dat ook is, zeker met mooi weer, het is niet de bedoeling. Het verstoort de natuurwaarden van deze bijzondere gebieden. Zo staat bijvoorbeeld de Loofles bekend om de zeldzame libellen en reptielen die daar worden aangetroffen en ook de heikikker is er te vinden.

Met dit nieuwe hondenlosloopgebied biedt Staatsbosbeheer de hondenbezitters een mooi gebied waar de hond wél los mag lopen.

Fase twee: de spartelvijver

Veel honden willen poedelen en zwemmen, dat weten we. En dus hebben we een idee: we zouden in de tweede fase graag een mooie spartelvijver aanleggen waarin honden een heerlijke duik kunnen nemen. Volgend jaar gaan we dit plan verkennen om te bekijken of en hoe deze spartelvijver van wens tot werkelijkheid kan worden.

Dit hondenlosloopgebied kan Staatsbosbeheer alleen aanleggen door de financiële steun van de gemeente Barneveld. Met de aanleg van dit nieuwe hondenlosloopgebied, hebben honden en hun baasjes straks de keuze uit drie mooie losloopgebieden in de boswachterijen Kootwijk en Ugchelen/Hoenderloo.

In de loop van volgend jaar zullen we uitgebreid de regels voor de hondenbezitters, de hondenlosloopgebieden op de Midden Veluwe en de manier waarop deze gebruikt kunnen worden communiceren.

reageren

geef een reactie

 • Hans
  18 april 2022 om 19:16

  Beste lezer,

  Is er al iets meer te vertellen over de komst van de spartelvijver?

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   21 april 2022 om 13:59

   Beste Hans,

   Dank voor je vraag. De aanleg van de spartelvijver is ingebracht is het project de recreatiezonering op de Veluwe. Inmiddels is bekend dat deze maatregel in concept is goedgekeurd dus dat is goed nieuws. Voor een deel van de kosten kan Staatsbosbeheer waarschijnlijk subsidie aanvragen.
   Het lijkt er op dat aanleg van deze voorziening nu echt dichterbij komt. De komende maanden worden plannen en maatregelen definitief vastgesteld.
   Komende winter kan ik waarschijnlijk gaan melden wanneer de aanleg gepland kan worden. Voor die tijd ga ik graag ook nog met een aantal gebruikers van het hondenlosloopgebied in gesprek om invulling te geven aan dit plan.

   Groet,

   Laurens Jansen Boswachter Staatsbosbeheer.

  • Hans
   4 mei 2022 om 18:13

   Laurens,

   Dank voor je reactie. Zou erg leuk zijn als dit volgend jaar gaat lukken

 • Per Hermso
  23 september 2021 om 16:59

  Mijn vrouw en ik ben op 5 september in het hondenlosloopgebied Het Leesten met onze honden, dat lukte goed ook al rij mijn vrouw een scootmobiel wel geschikt voor terrein. Nu willen wij graag naar het hondenlosloopgebied Haskamp, en willen wij graag weten of de toegangspoorten dat toelaat, wij heb een doorrijbreedte van 75cm nodig.

  • Boswachter Laurens Jansen
   27 september 2021 om 11:06

   Beste Per Hermso,

   De poort van hondenlosloopgebied Harskamp is afgelopen jaar aangepast. De poort is prima toegankelijk voor een scootmobiel. Ik wens u een fijne wandeling.

   met vriendelijke groet,

   Laurens Jansen

 • Erna
  22 februari 2021 om 19:07

  Na een tip van een andere hondeneigenaar het omheinde losloopgebied Harskamp ontdekt. Wat heerlijk om ontspannen te wandelen met onze hond, zonder ongewenste ontmoeting van hardlopers of mountainbikers. Heel blij mee!

 • A.
  13 februari 2021 om 09:25

  Als de spartelvijver aangelegd wordt zou het echt heel fijn zijn dat er ook honden in kunnen die niet kunnen zwemmen maar zich wel in dieper water willen begeven. Mijn hond is bij een hondenvijver reeds bijna verdronken omdat hij totaal verstijfd als er geen vaste grond onder zijn poten is en hij gewoon zinkt. Is het mogelijk om rekening met dergelijke honden te houden bij de aanleg? Er zijn meer honden van allerlei rassen die gek zijn op water naar echt niet kunnen zwemmen.

  • Boswachter Laurens Jansen
   29 maart 2021 om 08:42

   Beste A.

   We gaan kijken wat we voor u kunnen betekenen en nemen het als aandachtspunt mee in de uiteindelijke uitvoering.

 • Ron Prins
  16 januari 2021 om 10:37

  als gebruiker van een hulphond loop ik nu regelmatig op kootwijk en maak daar gebruik van de invalide route,voor mij is kootwijk uitermate geschikt mede door mijn conditie kan ik niet over heuvelachtig terein! Binnenkort zal ik mij met een scootmobiel moeten verplaatsen. Gebied kootwijk inzet enige gebiedt daartoe ook een veilige parkeerplaats heeft voor invaliden.
  Dit alles is per maandag aanstaande weg! Zonder enig vervanging!
  Wij invaliden kunnen dus letterlijk doodvallen!
  Staats bosbeheer is hiervan op de hoogte, maar wenst daar niet op te reageren, zelfs leugen en edrog worden niet geschuwd!

  • Boswachter Laurens Jansen
   20 januari 2021 om 15:41

   Beste meneer Prins,

   Goed om te horen dat u dit gebied als prettig heeft ervaren. Zoals in het blog beschreven zijn er verschillende redenen waarom we er uiteindelijk voor kiezen om alle asfaltpaden van het Caitwickerzand ten gunsten van natuur op te ruimen. We zijn ons er van bewust dat daardoor een fijne route voor mindervalide verdwijnt en dan ook nog een route waar men met de hond los kan wandelen. Daarom zijn we een tijd geleden al gestart met de ontwikkeling van een nieuw alternatief. Na verschillende overleggen met individuelen gebruikers en een mindervalide platform uit Apeldoorn heeft Staatbosbeheer toch gekozen voor een alternatieve route in Harskamp.
   Dit hondenlosloopgebied heeft weinig reliëf en is daardoor geschikt voor mindervalide. We realiseren ons ook dat Harskamp voor de gebruikers uit Apeldoorn verder weg is, terwijl daar de grootste behoefte zit.
   We hebben dan ook afgesproken dat we naast het alternatief in ons hondenlosloopgebied in Harskamp gaan bekijken of er ook in de nabijheid van Apeldoorn ook een mooi alternatief ontwikkeld kan worden.
   De komende tijd zal hiervoor, met een aantal individuele gebruikers en Staatsbosbeheer, een gesprek plaatsvinden.

   Ik ben het dan ook niet eens met uw bewoordingen dat we deze doelgroep negeren. Er is veel contact met de doelgroep en ook met u. Het is spijtig te constateren dat het contact met u niet soepel verloopt.

   Met vriendelijke groet,

   Laurens Jansen Boswachter publiek Midden Veluwe.

 • Lizzy
  3 januari 2021 om 07:28

  Vraag is drie keer eerder gesteld maar geen antwoord. Hoe hoog is de omheining?

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   5 januari 2021 om 10:07

   Beste Lizzy,

   Het raster rond het hondenlosloopgebied is 1 meter hoog.

   Veel wandel plezier.

   Groet Laurens Jansen Boswachter Staatsbosbeheer

 • Willem
  15 september 2020 om 20:01

  Ik lees dit: “drie mooie losloopgebieden in de boswachterijen Kootwijk en Ugchelen/Hoenderloo.”
  Ik ken Harskamp en Het Leesten (beide een eindje rijden vanuit regio Utr, maar zeker de moeite waard). Wat is de 3e?

 • Willem
  15 september 2020 om 19:55

  Hallo mijn ervaring met plekken waar je makkelijk stil kan staan (picknicktafels (in een losloopgebied???), of bankjes) is dat honden dan eerder ruzie krijgen. Vreemde honden die bij hun baasje in de buurt komen of mensen die snoepjes aan alle hondjes gaan geven en sommige (enige mate) van voedselnijd hebben. Zou u mijn opmerking eens met hondengedragsdeskundigen willen bespreken voordat er dergelijke plannen in gang worden gezet? Een grote waterplek zou echt te gek zijn in Harskamp.

 • Ellen
  6 september 2020 om 22:38

  Vandaag geweest, fantastisch gemaakt. Wij komen uit het westen en gaan vaak naar losloop gebied Bentwoud. Dit bos losloop gebied was een walhalla voor onze hond. Top!

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   7 september 2020 om 09:38

   Beste Ellen,

   Dank voor je positieve reactie. Fijn om te horen dat jullie hebben genoten van dit gebied.
   Dit jaar staat voor dit gebied nog op de planning dat we de paden gaan verbeteren en een aantal zitbanken gaan plaatsen.
   De spartelvijver laat helaas nog wat langer op zich wachten. Ik verwacht dat we daar pas eind 2021 mee aan de slag kunnen.

   Groet,
   Laurens Jansen Boswachter Veluwe Midden

 • Marita
  11 juni 2020 om 18:32

  Ziet er prachtig uit.
  Is de spartelvijver er al ?

  Gr Marita

  • Boswachter Laurens Jansen
   17 juni 2020 om 09:36

   Beste Marita,

   Op dit moment is de natuurtoets voor de aanleg van de spartelvijver afgerond. Bij de aanleg komt extra stikstof vrij en dat maakt de aanleg lastig.
   We zijn nu in gesprek met de provincie om te bekijken hoe en wanneer we de spartelvijver aan kunnen leggen. Ik verwacht dat we langer zullen moeten wachten maar heb goede koop dat deze “natte” voorziening voor honden er wel gaat komen.

   Groet,

   Laurens Jansen

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   17 juni 2020 om 09:36

   Beste Marita,

   Op dit moment is de natuurtoets voor de aanleg van de spartelvijver afgerond. Bij de aanleg komt extra stikstof vrij en dat maakt de aanleg lastig.
   We zijn nu in gesprek met de provincie om te bekijken hoe en wanneer we de spartelvijver aan kunnen leggen. Ik verwacht dat we langer zullen moeten wachten maar heb goede hoop dat deze “natte” voorziening voor honden er wel gaat komen.

   Groet,

   Laurens Jansen

 • Boswachter Laurens Jansen
  6 april 2020 om 08:37

  Beste Lisa,
  In de gebieden van Staatsbosbeheer geldt het volgende.
  Een hondenuitlaatservice die gebruik wil maken van ons terrein dient hier een gebruiksovereenkomst voor aan te vragen.
  De overeenkomsten zijn een middel om alles goed op elkaar af te kunnen stemmen en zicht te houden dat de druk op een bepaald gebied niet te groot wordt. De komende tijd gaan we meer communiceren over ons hondenbeleid waar de hondenuitlaatervice een onderdeel van zijn.
  Mocht je interesse hebben dan mag je mij mailen. l.jansen@staatsbosbeheer.nl

 • Lisa
  4 april 2020 om 10:31

  Mag je hier als uitlaatservice zonder vergunning lopen? En met hoeveel honden maximaal?

 • Jolanda
  11 augustus 2019 om 11:00

  Mooi initiatief. Blij mee. Maar waarom zijn er geen schelpenpaden meer en wordt er, om het rolstoel toegankelijk te maken, asfalt gebruikt? Mijn vader van 88 geboren Apeldoorner , wil hier niet meer naartoe omdat, hij moet huilen van het aanblik ,asfalt.

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   14 augustus 2019 om 12:58

   Beste Jolanda, op dit moment is het hondenlosloopgebied in Harskamp niet rolstoel toegankelijk. we gaan wel bekijken of een aanpassingen mogelijk is en er een deel van de paden wel voor rolstoelen gebruikt zou kunnen worden.
   Met vriendelijke groet,

   Laurens Jansen

  • Boswachter Laurens Jansen
   14 augustus 2019 om 12:58

   Beste Jolanda, op dit moment is het hondenlosloopgebied in Harskamp niet rolstoel toegankelijk. We gaan wel bekijken of een aanpassingen mogelijk is en er een deel van de paden wel voor rolstoelen gebruikt zou kunnen worden.
   Met vriendelijke groet,

   Laurens Jansen

 • Wilmar
  11 juni 2019 om 16:41

  Wat een mooi initiatief!!! Wordt dit geheel ook een beetje toegankelijk met de rolstoel, bredere klaphekken bv en wat mooie paden?
  Wij hebben nu een mooi loslooprondje bij het rolstoelpad van het Caitwickerzand. Als deze gaat verdwijnen met de aanleg van de natuurzone, moeten we kijken waar we nu en met de rolstoel en met een losse hond kunnen lopen.

  • Boswachter Laurens Jansen
   4 juli 2019 om 12:16

   Beste Wilmar,

   Dank voor je reactie. Verschillende mensen hebben mij al laten weten het heel fijn te vinden als een deel van het hondenlosloopgebied rolstoeltoegankelijk zou worden. Ik vind dit een goed idee en zou hier ook graag aan mee willen werken. Wel is het zo dat wij als Staatsbosbeheer hier minimale middelen voor hebben. Ik ga nu eerst verkennen wat er kan en wat de kosten zijn.
   Mocht je idee hebben om de aanleg te financieren dan hoor ik graag van je.

   Hartelijke groet,

   Laurens Jansen
   Boswachter Staatsbosbeheer

  • J.I. Visscher
   4 juli 2019 om 14:51

   goedemiddag
   wij willen gaan lopen in het losloopgebied
   harskamp en willen weten of daar ook de processierups is anders is het niet veilg voor ons en de honden
   groeten
   joke visscher

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   8 juli 2019 om 08:33

   Beste Joke Visscher,

   Ook in het hondenlosloopgebed bij Harskamp is eikenprocessierups aanwezig.
   Bij de ingang van het gebied attenderen we bezoekers op de aanwezigheid van deze rups.
   Het is niet onveilig in het bos. Wel adviseren we u om contact met de nesten en bomen met nesten te vermijden en bedekkende kleding te dragen.

   Met vriendelijke groet

   Laurens Jansen
   Boswachter Midden Veluwe

  • Boswachter Laurens Jansen
   8 juli 2019 om 08:33

   Beste Joke Visscher,

   Ook in het hondenlosloopgebed bij Harskamp is eikenprocessierups aanwezig.
   Bij de ingang van het gebied attenderen we bezoekers op de aanwezigheid van deze rups.
   Het is niet onveilig in het bos. Wel adviseren we u om contact met de nesten en bomen met nesten te vermijden en bedekkende kleding te dragen.

   Met vriendelijke groet

   Laurens Jansen
   Boswachter Midden Veluwe

  • H. van den Brink
   28 november 2019 om 14:37

   Zeer mooi en vooral veilig hondenlosloopgebied met avontuurlijke hoogteverschillen en kleine paadjes waar niet alleen de honden lekker kunnen struinen en snuffelen maar waar je ook als hondenbezitter nog het nodige kan ontdekken.
   Met name de constructies van de toegangshekken zijn super veilig uitgevoerd en het is onmogelijk voor zelfs de meest ondernemende hond om onder het hek door te kruipen. Nu en in de toekomst! Goed gedaan SBB!
   Omdat ik in het westen van Nederland woon ga ik regelmatig naar losloopgebied Bentwoud. Helaas zijn de toegangshekken zo ver boven de grond dat mijn herdershonden er in volle vaart onderdoor kunnen kruipen. Ik heb ze daar voorgesteld dezelfde constructie als hier te gebruiken maar helaas!

  • Boswachter Laurens Jansen
   28 november 2019 om 14:50

   Dag Wilmar,

   Dank voor je compliment.
   Ik hoop dat jij en andere gebruikers er samen met jullie viervoeters veel van zullen genieten.

   Groet,

   Laurens Jansen
   Boswachter Veluwe Midden

 • Jacqueline
  28 april 2019 om 19:47

  Goedenavond,
  Wanneer is de verwachting dat de spartelplas gereed is??

  • Boswachter Laurens Jansen
   14 mei 2019 om 14:23

   Beste Jacqueline, de wens om een spartelvijver te realiseren is er nog steeds. We kunnen helaas nog niks zeggen over de termijn van realisatie.
   Om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen zullen we ook een crowdfundingactie op gaan zetten. Staatsbosbeheer heeft namelijk zelf niet de middelen om dit aan te leggen.

   Boswachter Laurens Jansen

 • Margaret
  16 april 2019 om 15:26

  Hallo, komt er nog een bord met gedragsregels en eventueel een max. aantal honden per begeleider? Op het moment valt het ons (vaste bezoekers van het gebied ook toen het nog geen losloopgebied was) dat er veel mensen komen met honden die niet sociaal zijn maar ook hele grote groepen of 1 persoon met veel honden. Als ik een hond niet vertrouw lijn ik mijn hond aan, dit wordt vaak niet terug gedaan waardoor mijn hond al meerdere malen lastig is gevallen door een hond die niet luistert en niet sociaal is (lees grommen-haren overeind-fixeer gedrag-reup gedrag enzovoorts). Ik snap dat dit overal voor kan komen en niet alleen in dit gebied maar als ik mijn hond aanlijn doe ik dat niet voor niks. Ook al loop ik in een losloopgebied, dit woord is voor veel eigenaren een vrijbrief om je hond niet meer in de gaten te hoeven houden en de hond zijn gang te laten gaan, wil dat nog niet zeggen dat er geen etiquette hoeft te zijn naar elkaar toe. Veel vaste gebruikers van dit gebied vinden de sfeer hard achter uit is gegaan, er lopen nu te veel mensen met agressieve honden die ze niet aanlijnen . Bij grote groepen van soms wel meer dan 15 honden is mijn hond ook al belaagd geweest waarbij geen enkele eigenaar zijn hond terug riep. Het is erg jammer dit alles want het is een leuk gebied!

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   14 mei 2019 om 14:29

   Beste Margaret,

   We doen een beroep op alle bezoekers van onze hondenlosloopgebieden. Iedereen is van harte welkom maar de hond moet wel onder appel staan.
   Met hondenuitlaatservices gaat Staatsbosbeheer dit jaar ook afspraken maken over het gebruik van ons terrein.

   Boswachter Laurens Jansen

 • Cindy
  5 april 2019 om 20:57

  Beste,

  Is er ook een route uitgezet?

  Mvg,
  Cindy

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   8 april 2019 om 09:07

   Beste Cindy, het betreft hier alleen een omheind hondenlosloopgebied. In het gebied kan je meerdere rondjes maken.
   Er is buiten het losloopgebied geen loslooproute aangelegd.

  • Ingrid
   1 september 2019 om 19:14

   Ik vermoed dat bedoeld wordt of er binnen het losloopgebied een route is uitgezet. Nee dus. Hoeft ook niet, het gebied is te klein om je kont te keren. Helaas. Het zou zo fijn zijn als je gewoon eens 6-7 km kon wandelen met je hond los, maar kennelijk hoeven hondeneigenaren niet op die luxe te rekenen. Geen enkel losloopgebied is groter dan een mager rondje van 4 km op z’n hoogst.

 • Marijke de Jong
  17 maart 2019 om 16:36

  Dag boswachter, wanneer zijn de afrasteringen van het nieuwe losloopgebied in de Harskamp klaar? Is het alleen een kwestie van het bovenste stuk? Is er een kaartje van dit losloopgebied beschikbaar en mogen mountainbikers daar ook fietsen?

  • l.jansen@staatsbosbeheer.nl
   28 maart 2019 om 09:32

   Het hondenlosloopgebied is na aanpassing van het raster weer gewoon te gebruiken. Het is niet wenselijk dat ATBers het hondenlosloopgebied gebruiken. De ingang van het gebied vindt u aan de Veluwe parkeerplaats bij Harskamp aan de N-weg ter hoogte van de Hoog Buurloseweg.

 • Edith Koomen
  6 januari 2019 om 17:38

  Beste boswachter Laurens Jansen, we zijn vandaag, zondag 6 januari, naar dit nieuwe losloopgebied geweest met onze 5 beagles. De omheining is top! Daar zijn we zeer blij mee. Maar er zijn 2 dingen die ons erg zorgen baren en dat is het volgende: het wildrooster! Als een jachthondje iets ziet aan de andere kant van het wildrooster, dan rent hij gewoon daar over heen, met als gevolg dat ze alle 4 de pootjes breken. Een ander punt is, en dit vinden wij eigenlijk nog het ergste, door de omgewaaide bomen, waarvan de wortels omhoog staan, daar zaten zoveel gaten en holen, al dan niet van konijnen inmiddels of niet, maar drie van de beagles zaten compleet in die gaten, en ze graafden gewoon verder. Eén van de beagles waren we zelfs kwijt voor een tijdje. Haar tuigje lag naast zo’n hol en zij was compleet in het gat verdwenen. We hadden hierdoor ook geen grip meer op haar en hebben moeten trekken en scheuren om haar heelhuids uit dat hol te krijgen. Hoe fout had dit af kunnen lopen. We vinden het super jammer, want we waren in eerste instantie zeer lovend over dit gebied. Groot, goed omheind, lekker rustig, gewoon top. Maar door dit voorval durven we er nu niet meer heen. Zou u mij kunnen vertellen of dit op te lossen is? Alvast bedankt voor uw antwoord.

  • Boswachter Laurens Jansen
   17 januari 2019 om 11:59

   Beste Edith Koomen,
   Dank voor je reactie m.b.t. het nieuwe hondenlosloopgebied bij Harskamp en wat vervelend dat je Beagle even vermist is geweest.
   Wat betreft het wildrooster kan ik je melden dat hier nog een hekwerk voor komt. Het wildrooster is dus straks nestje afgeschermd.
   Verder kan ik je melden dat het hondenlosloopgebied gelegen is in een natuurgebied. In dit gebied kunnen idd konijnen voorkomen en er liggen inderdaad soms ook omgewaaide bomen.
   Deze dingen horen bij een natuurgebied en kunnen we dan ook niet helemaal voorkomen. Ik neem nog even contact met je op voor wat meer informatie.
   Laurens Jansen
   Boswachter Staatsbosbeheer

 • Edith Koomen
  30 december 2018 om 19:56

  Boswachter, kunt u mij al vertellen of we al terecht kunnen in dit nieuwe gebied? We willen er 1 januari heen om te wandelen met onze honden, maar is de omheining al af? We moeten er namelijk 1,5 uur voor rijden, dus we willen zeker weten of we er al terecht kunnen!Zin in!

 • Karin
  20 december 2018 om 16:33

  Wat heerlijk, wij gaan een aantal keren per jaar naar de Veluwe met onze hondjes voor een korte vakantie en we worden heel blij van een nieuw losloopgebied er bij 😉

 • Edwin
  18 december 2018 om 18:24

  Geweldig! weer een reden om vanuit Zeeland naar de Veluwe te komen!!!

 • Mary
  18 december 2018 om 17:10

  Fijn, een losloopgebied erbij, van mij mogen het er nog wel een paar meer zijn. Maar is het ook mogelijk om een kaartje te plaatsen waarop ik het nieuwe losloopgebied precies kan vinden? Ik kom er met google maps nu niet goed uit….

  • Sas
   14 mei 2019 om 13:35

   hoi mary, als je op google maps zoekt op “parkeerplaats hoog buurlooseweg, Harskamp) vind hij de juiste plaats, ( staat op google ook een foto van de parkeerplaats dan is hij zeker te herkennen.
   Je loopt meteen het hek in, enige waar je op moet letten is dat er op een bord staat dat de honden aan de lijn moeten, dat is binnen het herkwerk dus niet zo.

   SUCCES!

 • Hetty Langen
  17 december 2018 om 18:46

  Wat is een laag raster precies? Hoe hoog is de afrastering dan?

 • Linda
  14 december 2018 om 14:39

  Wat een goed idee! Kan die spartelvijver ook door paarden /ruiters gebruikt worden?

  • Boswachter Laurens Jansen
   17 december 2018 om 10:56

   Beste Linda, het plan voor de spartelvijver moet nog volledig worden uitgewerkt. Maar omdat de vijver in het hondenlosloopbosgebied komt te liggen zal hij voor ruiters helaas niet toegankelijk zijn.

 • Edith Koomen
  13 december 2018 om 19:32

  Is het een compleet omheind losloopbos? Wij gaan nu vaak naar het Leesten in Ugchelen met onze beagles, omdat het daar zo goed omheind is en ze niet weg kunnen rennen.

  • Boswachter Laurens Jansen
   17 december 2018 om 10:54

   Beste Edith Koomen, het hondenlosloopgebied is volledig omheind met een laag raster.

  • Edith Koomen
   17 december 2018 om 18:36

   Boswachter Laurens Jansen, wat een super goed nieuws! Kunt u mij ook vertellen wat de hoogte is van een laag raster? Voor mij en mijn honden erg belangrijk om te weten.

 • Mirte van Heusden
  12 december 2018 om 13:16

  Super goed nieuws, en ook nog een zwemplek… Daar is echt zo´n behoefte aan in dit gebied! Geweldig initiatief. Mijn hond en ik zijn zeer dankbaar… :-))

  • Boswachter Laurens Jansen
   12 december 2018 om 13:44

   Dag Mirte en andere, mooi om te lezen dat dit nieuwe hondenlosloopgebied goed wordt ontvangen. In 2019 gaan we verkennen of er ook een spartelvijver kan worden aangelegd.
   Dit moet echt nog onderzocht worden. Ik hoop dat het lukt om dit gezamenlijk te realiseren.

 • Marja
  12 december 2018 om 11:40
 • Liesbeth
  11 december 2018 om 18:01

  We zijn erg blij met het losloopgebied wat zullen me honden blij zijn thanks gemeente Barneveld

 • Marijs Hox
  11 december 2018 om 17:29

  Mijn hond en ik worden hier zo vrolijk van 🙂

  • Hansje
   27 december 2018 om 17:27

   Laurens,
   Dank voor de zorg voor de tot stand komen van dit losloop gebied.
   Geweldig . Om in deze prachtige omgeving te mogen wonen.
   We gaan daar ook kilometers maken met onze Golden Retriever Sancerre.
   Laurens , dankje.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog