www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Hoogste punt Informatiecentrum het Leesten

4 november 2019 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De nieuwbouw van het Informatiecentrum op Het Leesten in Ugchelen loopt op schema. Het hoogste punt is over een aantal weken een feit. Dat viert Staatsbosbeheer donderdag 14 november vanaf 15.30 uur bij het gebouw met een feestelijke openingshandeling voor omwonenden en geïnteresseerden. Er is ook gelegenheid tot het bekijken van de laatste bouwtekeningen.

Het informatiecentrum Het Leesten wordt gebouwd door Staatsbosbeheer en de horeca ondernemer ‘De Ugchelse Berg’. Het is een gebouw waar natuurliefhebbers en recreanten terecht kunnen voor informatie over de Veluwe en horeca. Ook komt er een ruimte voor een outdoor ondernemer. Het informatiecentrum van Staatsbosbeheer heeft straks een expositie over de Veluwe en een souvenirwinkel. De bouw startte 19 augustus. Naar verwachting opent het Informatiecentrum medio 2020 haar deuren voor publiek.

Bijeenkomst

De feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het hoogste punt is op donderdag 14 november op het bouwterrein zelf. Partners, omwonenden en andere geïnteresseerden zijn welkom. Om 15.30 uur start de openingshandeling en vervolgens is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid tot het bekijken van de laatste bouwtekeningen.

Veluwetransferium

Het informatiecentrum is onderdeel van het Veluwetransferium op het Leesten. Dat is een eigentijds start- en eindpunt van prachtige wandelingen en fietstochten met goede horeca en parkeervoorzieningen. Op dit transferium begint een bezoek aan de Veluwe. Het Leesten is een geliefde plek voor veel bezoekers uit Apeldoorn en omstreken.

Ontwerp: Olaf Gipser Architects met Peter Mensinga.
Landschapsontwerp: veenenbos en bosch landschapsarchitecten

Eerder in dit Veluwetransferium-project is het gebied heringericht en is de parkeerplaats vergroot en opgeknapt. Veluwetransferium het Leesten is het resultaat van de samenwerking van provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe en Staatsbosbeheer. Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Olaf Gipser Architects. Begin mei heeft de gemeente Apeldoorn de vergunning voor de bouw van het informatiecentrum Het Leesten verleend.

reageren

geef een reactie

 • james blond
  4 november 2019 om 22:27

  Zitten we hier nou echt op te wachten met zn allen? Wéér een gebouw/info centrum, horeca midden in de natuur? Ik word moedeloos van al die bouw woede en cultivering in natuurgebieden. We weten inmiddels wel welke dieren er op de Veluwe rondlopen en horeca gelegenheden zijn er inmiddels in overvloed. Dus voor mij geen feestelijke hoogtepunt.

  • Kees
   5 november 2019 om 17:43

   Ik sluit me bij de vorige spreker aan. Ben het met James eens dat al die bouwactiviteiten op de Veluwe niet iets is waar de ware natuurliefhebber op zit te wachten. Ik vind het gebouw totaal niet passen in deze mooie omgeving.
   Alle informatie die geinteresserden nodig hebben is te vinden op internet. Bovendien is de informatie erg selectief. Geeft Staatsbosbeheer ook eerlijke informatie over de ongebreidelde houtkap in haar bossen?

 • JJA van Dijk
  4 november 2019 om 11:03

  Het lijkt een prachtig punt. Ik hoop dat vele bezoekers er van kunnen genieten . Meer liefde voor het en meer inzicht krijgen van de Veluwse natuur,

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog