www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Dieren in de winter, een doe- en speurtocht op ‘t Leesten

8 december 2020 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Vos in wintervacht. Foto Staatsbosbeheer

Rond de kerstvakantie is er iets nieuws te beleven op ’t Leesten. Voor iedereen die wil weten wat dieren in de winter doen, is er de tijdelijke speurtocht ‘Dieren in de winter’. Je haalt het werkblad op bij Brasserie 't Leesten en gaat aan de slag met leuke opdrachtjes tijdens een korte wandeling op ’t Leesten.

Weet jij het verschil tussen winterrust en winterslaap? En wat doet een slang eigenlijk in de winter? Elk dier gaat weer anders met de winter om. Ze moeten natuurlijk zorgen dat ze het niet te koud krijgen, maar ook is er veel minder voedsel in de winter. Hoe zorg je dan voor eten?

Dit zijn allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt tijdens de speurtocht over dieren in de winter. En wie weet, als het sneeuwt kun je misschien ook wel sporen vinden van dieren die in de winter actief zijn!

Praktisch

De tocht is gericht op gezinnen maar iedereen die het leuk vindt, is natuurlijk welkom!
Normaal gesproken haal je in het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer voor €2,- een pakketje op waarmee je de speurtocht kan doen. I.v.m. de huidige lockdown zijn we helaas weer gesloten, maar je kan deze speurtocht nog steeds doen!
Het pakketje hiervoor is op te halen bij Brasserie ’t Leesten.

We zetten de speurtocht uit vanaf 15 december t/m 10 januari. Als je uit de buurt komt, kun je dus al snel komen speuren en de drukte in de kerstvakantie mijden.

Voorlopig is het Informatiecentrum dicht, maar zo gauw het weer kan, kun je bij ons coronaproof terecht voor informatie over het gebied, wandel- en fietsroutes, natuurboeken en streekproducten of een duurzaam kadootje.
Verder is er een interactieve expositie over de Veluwe en je kunt ook een bostasje huren om het Bosdierenpad te lopen.

We zien je graag volgend jaar terug in het Informatiecentrum!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog