www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Twee nieuwe boswachters op Veluwe Noord

10 november 2021 boswachters in Veluwe

Twee nieuwe boswachters op de Veluwe stellen zich graag voor. Wij Jody Bennink en Alex Plantinga werken vanaf medio oktober als boswachters publiek op Veluwe Noord.

Het Zwolsebos, Zandenbos, Nieuw Soerel, Vierhouterbos en het Speulder- en Sprielderbos behoren tot onze werkgebied. In dit blog stellen wij ons voor en kom je iets meer over ons te weten. Hopelijk komen we jou een keer tegen in het bos. 

Jody Bennink

Bekend terrein

Binnen Staatsbosbeheer ben ik sinds 2017 werkzaam en is de Veluwe al jaren bekend terrein voor mij. Ik ben dan ook een groot liefhebber van de Veluwe en kan enorm genieten van wat het te bieden heeft. De afgelopen jaren heb ik in verschillende natuurgebieden mogen werken, zoals de prachtige Utrechtse Heuvelrug, Veluwe Noord en Zuid, de grote loofbossen in Zeewolde en het vogelparadijs de Oostvaardersplassen.

In mijn werk op de Veluwe zal ik mij bezig houden met mooie uitdagingen en kansen als het gaat om het beschermen, beheren en beleven van de natuur. Denk aan de vele routes die door onze gebieden lopen, evenementen aanvragen behandelen, maar ook het organiseren van recreatieve voorzieningen als bankjes en informatiepanelen.

Daarnaast ben ik betrokken bij het vrijwilligerswerk en houd ik mij bezig met communicatie. Ik schrijf graag en met regelmaat voor het boswachtersblog over onze werkzaamheden en mijn verwondering in de natuur. Je kan mij natuurlijk aantreffen in het veld waar ik grotendeels werkzaam ben. Ook begeleid ik een aantal van de vele fantastische en leerzame excursies die wij aanbieden zoals de Grote5, Expeditie Veluwe en de ontzettend leuke edelhertenbronst excursies in de herfst.

Beleven

De Veluwe is een belangrijk gebied als het gaat om het beleven van de natuur waar veel mensen op af komen. De natuur prikkelt al onze zintuigen en fietsen en wandelen we als bezoeker er op los. We genieten van de dansende bomen in het Speulderbos, de paarse gloed van de bloeiende heide op het Hendrik Mouwenveld in de zomer en ook van de bronstperiode van de edelherten in het najaar. Het is daarom noodzaak om met de vele gebruikers en belangen de recreatie in goede banen te leiden. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij mee en dat ik mag werken op de Veluwe maakt het voor mij helemaal compleet.

Alex Plantinga

Een droom

Het was een droom die uitkwam, toen ik hoorde dat ik de nieuwe boswachter publiek op de Noord-Veluwe zou worden. Mijn naam is Alex Plantinga, 29 jaar en kom uit Hoogvliet Rotterdam. Ik woon samen met mijn vriendin, Nikki en onze hond, Milo in Apeldoorn. In mijn nieuwe functie zal ik proberen de verbinding tussen mens en natuur nog sterker te maken. Ook zal ik mij bezighouden met het geven van excursies, begeleiden van vrijwilligers en de recreatiezonering op de Noord-Veluwe.

Al van jongs af aan ben ik groot liefhebber van de natuur en dan met name de Veluwe. Met een staplaats op een camping in Ermelo was ik als kleine jongen al regelmatig in het bos te vinden. Van de kleinste plantjes tot aan de roedels edelherten, ze hebben altijd al mijn interesse gehad. Op een gegeven moment besloot ik mijn belevenissen vast te leggen met een spiegelreflexcamera waarmee de liefde voor de nat uur alleen maar toenam.

Achtergrond

In 2017 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn hart gaan volgen. Ik heb mijn baan opgezegd bij Royal Dutch Shell, waar ik een aantal jaar werkzaam was als procesoperator. Ik ben verhuisd naar Gelderland en begonnen met de opleiding Bos- en Natuurbeheer, uit passie voor de natuur. Precies vier jaar later is hiermee de droom om boswachter te worden uitgekomen. Ik vind het fantastisch om tijdens mijn werk mensen net zo enthousiast te maken voor de natuur en het beheer als dat ik dat zelf ook ben.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd spendeer ik ook het liefst buiten. Ik geniet volop van een wandeling in de natuur. Daarbij neem ik altijd mijn camera mee om de mooiste belevingen vast te leggen en te delen. Ik heb ontzettend veel zin om mij de komende tijd in te zetten voor Staatsbosbeheer. Op mijn Instagram account deel ik naast de mooie en bijzondere dingen, ook leuke tips en vertel ik de laatste nieuwtjes vanuit de gebieden.

Volg ons

Op social media kan je ons volgen op onze Instagram account boswachterjody en alex.plantinga waarop wij informatie en mooie foto’s delen waarover wij verwonderen in de natuur. Ook op Twitter zijn we actief onder boswachterjody en boswachteralex. Daarnaast zullen wij voor het boswachtersblog met regelmaat blogs online zetten. Je kan je abonneren, zodat bij het online gaan van het blog deze direct in je mailbox komt.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog