www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Ga deze kerstvakantie opzoek naar wilde dieren met de Perfect Earth Animal app en het Bosdierenpad van Staatsbosbeheer

23 december 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De musea en dierentuinen zijn dicht deze vakantie. Gelukkig is het bos overdag gewoon open. Ga er met je gezin dan ook op uit en ontdek de gebieden van Staatsbosbeheer op de Veluwe. Met de app Perfect Earth Animal en het Bosdierenpad is dit nu nog leuker!

Bosdierenpad ’t Leesten

In de kerstvakantie is op ’t Leesten het Bosdierenpad te wandelen. Een leuke doe-tocht voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. U kunt bij de take-away van de horeca op ’t Leesten een bosdierentasje kopen voor €5,00 met een doeboekje, masker, drinken en koek. Hebben jullie het pad al eens gelopen of wil je meer weten over dieren in de winter, haal dan voor €2,00 bij de horeca take-away het doeboekje ‘Winter op het Bosdierenpad”

App Perfect Earth Animal

De app Perfect Earth Animal maakt wandelen met je ouders weer leuk!

Op alle wandelroutes  van Staatsbosbeheer op de Veluwe zijn digitale dieren verstopt. Al wandelend met je telefoon met de gratis Perfect Earth Animal app kun je deze dieren sparen. Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken samen om kinderen én hun ouders te stimuleren om al wandelend de natuur te ontdekken.

Het werkt heel eenvoudig. Thuis zet je de gratis app op je telefoon www.dierenapp.nl. Bij de start van de wandelroute open je de app en ga je aan de wandel. Kom je binnen een straal van 50 meter van een verstopte dierenkaart, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op je telefoon. Op de dierenkaarten staan leuke weetjes over de dieren.
Vind jij alle dierenkaarten die verstopt zijn ?

Niet alleen op de Veluwe zijn dierenkaarten verstopt. Door heel Nederland kun je ze vinden. Te beginnen bij het infocentrum op het ‘ t Leesten. Op de landkaart in de app kan een speler ontdekken waar de dierenkaarten zich bevinden. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. De app kan een goede motivatie zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog