www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Genoeg te doen op ’t Leesten!

22 april 2022 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Bij het Informatiecentrum op ’t Leesten in Ugchelen is de komende tijd weer veel te beleven! Er staan leuke wandelingen op stapel, kinderactiviteiten maar ook bijvoorbeeld fietstochten met bezoek aan Radio Kootwijk. Voor ieder wat wils dus en altijd wel iets leuks te doen. Houd de website van Staatsbosbeheer in de gaten of volg het Informatiecentrum via Instagram om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Behalve de reguliere activiteiten als het Bosdierenpad en de expositie Boswachtershart zijn er ook regelmatig wisselende dingen te doen op ’t Leesten bij het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Een bezoek aan het Informatiecentrum is sowieso al moeite waard om bijvoorbeeld een mooi natuurboek te scoren of een leuke souvenir van de Veluwe. De vrijwilligers in het centrum helpen je graag op weg voor wandel- of fietsroutes en natuurlijk de activiteiten die plaatsvinden. In hetzelfde gebouw zit Bospaviljoen ’t Leesten voor een lekker bakkie koffie of een hapje eten.

Ontdek de lente en ga mee met de lentewandeling

De gids wijst je tijdens een verfrissende wandeling op allerlei lenteverschijnselen in de omgeving van ‘t Leesten. Geniet van het ontluikende groen van jonge planten, de zogenaamd ‘schuivende boomknoppen’ en van het uitbundige lenteconcert van de vogels. Hoe ver is de lente inmiddels gevorderd?

We zoeken de stillere plekken op om te zien en te beleven hoe het bos ontwaakt uit zijn winterrust. Met een beetje geluk zien we dieren bezig met hun nesten of paringsrituelen.

Wanneer: 6 mei van 10.00-12.00 uur
Prijs: volwassenen €7,00 en kinderen t/m 12 jaar €4,50.
Wel graag even boeken vooraf via de website: Lentewandeling ’t Leesten

Kinderactiviteit zaadbommetjes maken op ’t Leesten

In de meivakantie kunnen kinderen op woensdag 4 mei en zaterdag 7 mei bij Informatiecentrum ’t Leesten zelf hun eigen zaadbommetjes komen maken voor €6,00. Je kunt doorlopend aansluiten tussen 12.00 en 16.00 uur.
We maken de bommetjes met een mix van wilde bloemenzaden, klei en humus. Daarna kunnen we ze nog mooi inpakken en heb je meteen een leuk cadeau voor moederdag.

Door de bloemen te zaaien met de zaadbommetjes heb je zelf een mooie bloementuin en help je de insecten aan voedsel. Insecten zijn belangrijk voor de biodiversiteit en het ontstaan van vruchten en zaden. Dus een win-win situatie!

Wanneer: woensdag 4 mei en zaterdag 7 mei doorlopend van 12.00-16.00 uur
Prijs: €6,00
Reserveren is niet nodig.

Fietsarrangement naar Radio Kootwijk

Vanaf 28 april gaan we regelmatig een fietsarrangement aanbieden met bezoek aan Radio Kootwijk inclusief lunchpakketje. De boswachter heeft een mooie route uitgestippeld van 42 kilometer over de Veluwe die je op eigen gelegenheid fietst en waarbij je langs Radio Kootwijk komt. Een bezoek aan het zendgebouw is inbegrepen. Je kan zelf rondlopen en de indrukwekkende zenderzaal bezoeken van dit bijzondere gebouw uit de jaren 20 van de vorige eeuw.

De route haal je af bij het Informatiecentrum op ’t Leesten en het lunchpakketje voor onderweg ligt voor je klaar bij het Bospaviljoen.
Wel graag vooraf even boeken via de website: Fietstocht Radio Kootwijk

Prijs inclusief lunchpakketje: volwassenen €19,00 en kinderen t/m 12 jaar €17,50
Optioneel is een huurfiets bij te boeken.
Wanneer: 28 april, 4 en 5 mei.
Meer data zullen volgen in de toekomst!

Dauwwandelen met Hemelvaart

Deze wandeling is voor vroege vogels! We gaan in alle vroegte op pad voor een fijne wandeling van ongeveer 5 km. We vertrekken 26 mei om 6.30 uur vanaf ’t Leesten en op dit tijdstip is de kans om wild te zien altijd groter. Sporen zullen we in elk geval wel ontdekken!
De gids vertelt je over het wild en het landschap. In de ochtend is de natuur verstild en vaak prachtig met nevel, dauw en de vroege zonnestralen. Dat wordt genieten!

We eindigen bij het Bospaviljoen voor een lekker ontbijtje rond 8.30 uur. De wandeling is inclusief ontbijt.

Wanneer: 26 mei om 6.30u
Prijs inclusief ontbijt: volwassenen €20,00 en kinderen t/m 12 jaar €17,50
Graag vooraf boeken via: Dauwwandeling ’t Leesten

Hopelijk tot snel op ’t Leesten!
Volg Informatiecentrum ’t Leesten op Instagram

reageren

geef een reactie

  • Willy Lammers
    22 april 2022 om 14:19

    Wat een leuke activiteiten allemaal. Jullie doen wel erg je best.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog