www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Inloopmiddag buiten over natuurherstel Kootwijkerveen

6 mei 2022 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

We organiseren op zaterdag 21 mei tussen 13:00 en 15:00 een inloopmiddag buiten bij het Kootwijkerveen op de Veluwe. In het najaar van 2022 zal Staatsbosbeheer in samenwerking met provincie Gelderland herstelwerkzaamheden uitvoeren in dit gebied om de natuurkwaliteiten te verbeteren.

Inloopmiddag

Tijdens deze inloopmiddag informeren we belangstellenden over de voorgenomen herstelmaatregelen in dit bijzondere natuurgebied. Buiten bij het ven kan dat het best worden toegelicht. Bij het Kootwijkerveen zullen per thema een aantal tafels worden ingericht. Er zijn medewerkers van Staatsbosbeheer en de Provincie Gelderland om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Venherstel

Op de Veluwe ligt een groot aantal vennen maar het merendeel van de vennen is niet gezond. Daarom werken Provincie Gelderland en Staatsbosbeheer samen aan het herstel van de natuur op de Veluwe. Het Kootwijkerveen is een ven met hoogveen. Dit soort leefgebied is op de Veluwe zeldzaam, bedreigd en moeten we in stand houden. Zonder maatregelen verliezen we de vennen met hun bedreigde plant- en diersoorten. Die variatie (biodiversiteit) is belangrijk voor een sterke natuur.

Routebeschrijving

Het Kootwijkerveen is alleen per fiets of te voet bereikbaar.

Vanaf de parkeerplaats Kootwijkerveen ter hoogte van de Grevenhout 3888 NR Uddel wandel u via de gele wandelroute in ongeveer 30 minuten (2km) naar het Kootwijkerveen.

Per fiets is het Kootwijkerveen ook bereikbaar. Tussen knooppunt 62 en 38 kunt u over een zandpad richting het Kootwijkerveen fietsen. De fietsafstand is ongeveer 950 meter. Ter hoogte van vakantiepark Landal Rabbit Hill is met bebording de afslag en route aangegeven.

Meer weten?

Wilt je meer weten over de voorgenomen werkzaamheden lees dan mijn blog over de herstelwerkzaamheden bij het Kootwijkerveen en bekijk het filmpje van de Provincie Gelderland over natuurherstel.

 

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog