www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Strandschoonmaakactie

10 april 2012 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Al meer dan twintig jaar organiseren de rijksdiensten Vlieland in de eerste week van april een strandschoonmaakactie. Rijkswaterstaat, defensie, gemeente Vlieland, Staatsbosbeheer , Koninklijke Reddingsmaatschappij, VMBO Krijtenburg en vrijwilligers maakten deze week in twee dagen tijd het gehele strand schoon. Maandag en dinsdag was het strand aan de beurt en woensdag werd een deel van de “wadkant” gedaan. De actie werd voor alle deelnemers afgesloten met een hapje en drankje in de Bolder van camping Stortemelk.

 Als een groep jonge merels op het gazon trokken de scholieren van de Krijtenburg over het strand, trekkend aan alles wat boven het zand uit stak. Dat viel niet altijd mee en daarom was er zwaar materieel van Defensie en Staatsbosbeheer aanwezig voor het zware werk. Er werd vooral plastic verpakkingsmateriaal gevonden en heel veel fel gekleurde nylon touwtjes van visnetten. De catering was in vertrouwde handen van Rijkswaterstaat en de lunch werd prima verzorgd door het strandpaviljoen `t Badhuys. Er werd ongeveer 40 kubieke meter troep opgehaald.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • O.L De Vries
    11 april 2012 om 22:00

    Geweldig werk mensen.

    otto de vries

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog