www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Vrijwilligersdag district de Friese Wadden

18 oktober 2012 Boswachter Joeri Lamers in Vlieland

Afgelopen woensdag, 10 oktober, zijn we met alle vrijwilligers een dag eropuit geweest. De dag was bedoeld om onze waardering te laten blijken voor het werk dat de vrijwilligers voor ons doen, om vrijwilligers en andere Staatsbosbeheerders eens in een andere setting met elkaar in contact te brengen en om de vrijwilligers van de verschillende eilanden onderling met elkaar in contact te brengen.

25 van de ±50 vrijwilligers die Ameland, Terschelling en Vlieland rijk zijn waren aanwezig op deze dag, samen met 10 vaste medewerkers van de eilanden.

We wilden een dag met ruimte voor onderling contact en ook aandacht voor waar Staatsbosbeheer nu staat en waar we als organisatie naartoe gaan.

We vertrokken ’s-ochtends met de vroege boot naar de wal waarna we met busjes naar het Eems Dollardgebied vertrokken. Hier werden we hartelijk ontvangen door vrijwilligers van het Groninger Landschap.

Ons districtshoofd Herman Brink lichtte e.e.a. toe over de koers van Staatsbosbeheer in zijn welkomst/bedankwoord: “we gaan een spannende tijd tegemoet gezien de onzekere financiële situatie. Een tijd ook waarin Staatsbosbeheer nog meer dan anders vrijwilligers nodig heeft in de organisatie: als ambassadeurs in de streek voor het werk wat we doen, als antennes in de samenleving, en ook als ondersteuning in het werk”.

 Nadat we een toelichting kregen over het gebied en over de organisatie van het Groninger landschap, maakten we een wandeling naar het Eems Dollard estuarium. Volop wadvogels, een zeehond en uitgestrekte vergezichten… Ons allen geen onbekende fenomenen, maar toch anders! Klik hier voor meer informatie. Na de lunch in Galerie ‘De Groninger Kroon’  mochten we nog een kijkje nemen in een vogelkijkhut, uitkijkend over de Dollard met weidse rietvelden.

Om 16.00 uur gingen we weer ‘eilandwaarts.

[slideshow]

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog