www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Lief zijn voor de egels.

21 november 2012 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Op Vlieland komen ook egels voor en ook hier bereiden ze zich nu voor op de winterslaap. U kunt ze helpen, door niet al het blad uit de tuin te halen, maar in een beschut hoekje wat takken neer te leggen en deze te bedekken met een hoop bladeren. Zo ontstaat er een mooie ruimte voor een egel, of nog mooier; een hele egelfamilie.

Uiteraard moet u ze niet storen. Als ze in het voorjaar dan wakker worden,  geen melk geven; daar kan  het darmgestel van een egel niet tegen. In het voorjaar is er doorgaans weer genoeg voer voor de egels, ze redden zichzelf. Ze eten kevers, rupsen, wormen en slakken.

Meer weten over de egel? Kijk eens hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Egel

Deze foto is gemaakt door Lars Karlsson

Bestand:Keqs young european hedgehogs1.jpg

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog