www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Zeehondenbont in de aanbieding langs de Postweg.

7 januari 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Afgelopen weken lagen er, tot twee maal toe, jonge grijze zeehonden naast de Postweg. Zeer waarschijnlijk door de harde wind van de Richel afgespoeld.
Beiden nog wit in de vacht. Bij de ene kwam de moeder nog langs om te zogen. De ander lag mooi aan de wadkant achter het weiland van Roel Luis in het riet. Op een gegeven moment komt de moeder niet meer langs en is het jong klaar om te verharen. Als alle witte haren eraf zijn, kan het jong zelfstandig de Waddenzee weer in, op zoek naar voer. Aangezien de gasten van de wal zoiets natuurlijk prachtig vinden en er veel te dicht bij kwamen, hebben enkele Vlielanders op eigen initiatief informatie borden erbij gezet, teneinde de jonge zeehonden de broodnodige rust te geven. Helaas waren er toch gasten die ondanks de bordjes het nodig vonden om te dicht bij de beestjes te komen, wat veel stress bij de dieren opleverde.Vanmorgen konden de info bordjes weg, een spoor van wit zeehondenbond is nog te zien. Het beestje is nu weg; eind goed al goed!

zeehondenbont 006

zeehondenbont 001

zeehondenbont 002

zeehondenbont 003

zeehondenbont 004

zeehondenbont 005

reageren

geef een reactie

  • Grey seal video | Dear Kitty. Some blog
    7 januari 2013 om 14:26

    […] of pups born each year has trebled, from 500 to 1499, making it the largest English colony of Atlantic grey seals: […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog