www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Bijzonder uitje met Staatsbosbeheer Vlieland

6 mei 2013 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

| Geschreven door Folkert Janssens

Geïnteresseerde eilanders konden gisteren (Bevrijdingsdag) met Staatsbosbeheer een kijkje nemen in Kroon’s Polders. Deze polders zijn een ongeëvenaard mooi stukje natuur op Vlieland, dat desondanks toch wel door mensen is aangelegd. Het gebied is een zogenaamde brakwater-getijden-zône waarbij het dus niet opmerkelijk is dat er een enorme soortenrijkdom voorkomt. De overgang van zout naar zoet water en de tussenliggende overgangen maken het gebied geschikt voor zeer veel (zeldzame) planten en dieren en mede hierom is het gebied in het verleden afgesloten voor menselijk bezoek. Toch heeft Staatsbosbeheer te kennen gegeven de mensen meer te willen laten zien en beleven als het gaat om het natuurschoon in dit gebied en inmiddels is er een plan gemaakt voor een vogelkijkhut, vogelkijkschermen en een looproute door de Polders heen. Naar aanleiding van een presentatie enige maanden geleden over dit onderwerp is de excursie van vandaag gehouden en vanwege het feit dat dit op 5 mei plaatsvond heeft men het vervoer naar de locatie dan ook aangekleed middels historisch militair materieel. De rit ernaar toe voerde de gasten ook al door ons mooie landschap maar ook in de Dorpsstraat trok de colonne veel bekijks.
De excursie stond onder leiding van Trudy Vogel en Pieter Schaper. Het drankje na afloop werd gesponsord door Kampwinkel Klaver Vier. Circa veertig Vlielanders namen deel aan de excursie. Een soortgelijke excursie is overigens te boeken bij informatiecentrum De Noordwester, dit ter info voor de mensen die vandaag niet in de gelegenheid waren deel te nemen.

Kijkt u vooral ook op de site van Folkert: www.hetommetje.nlDaar staan ook foto’s die Folkert gemaakt heeft.

Staatsbosbeheer Vlieland wil graag iedereen bedanken die mee heeft gewerkt aan deze bijzondere excursie:
Keep them Rolling Vlieland, mn Ronald de Jong, Sietse En Anneke Kleinstra, voor het drankje na afloop (kampwinkel Attent), de Gemeente Vlieland voor toestemming om door de Dorpstraat te mogen rijden met de voertuigen van Keep them Rolling.
Folkert: Dank voor je bijdrage!

Volgend jaar maar weer….. hoorden we van verschillende kanten;-)

reageren

geef een reactie

  • Loes
    9 mei 2013 om 23:22

    Ik had niet gedacht, dat ik als ware pacifist in de militaire parade zou zitten, als een echte bevrijdster vanuit mijn militaire voertuig zwaaiend naar het volk…. ik mocht gelukkig mijn eigen kleren aanhouden…..:) Het was een topdag! En de rit ernaar toe en weer terug was fantastisch!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog