www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Soay lammetjes nieuws vanuit het begrazingsgebied.

28 april 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Soms gaan de dingen wat anders als je bedacht had. Zo ook de onverwachte uitbreiding van de kudde Soay schapen in het begrazingsgebied. Er zijn nu al meer dan 20 lammetjes gezien! Zie ook een vorig blog hierover.
De beesten hebben dus hun rust op dit moment zeker nodig en daarom worden voorlopig de onderste drie draden niet verwijderd; dit blijft even toekomstmuziek. Ook omdat het broedseizoen in volle gang is, kunnen we nu niet die grote klus in het gebied doen.
Ga vooral kijken in het gebied, maar laat de kudde wel met rust, dus niet achter de moeders met lammetjes aan gaan lopen.
Uiteraard houden we u op de hoogte over de gang van zaken in het begrazingsgebied.

lammetjes soay schapen eddie w (7)

Foto Eddie Wolfswinkel (stagiar)
(even dubbelklik op de foto voor grotere afbeelding)

reageren

geef een reactie

  • Loes Meijer
    29 april 2014 om 13:44
  • Soay lammetjes nieuws vanuit het begrazingsgebied.
    28 april 2014 om 18:02

    […] Soms gaan de dingen wat anders als je bedacht had. Zo ook de onverwachte uitbreiding van de kudde Soay schapen in het begrazingsgebied. Er zijn nu al meer dan 20 lammetjes gezien! Zie ook een vorig blog hierover. De beesten hebben dus hun rust op dit moment zeker nodig en daarom worden voorlopig de onderste drie draden niet verwijderd; dit blijft even toekomstmuziek. Ook omdat het broedseizoen in volle gang is, kunnen we nu niet die grote klus in het gebied doen. Ga vooral kijken in het gebied, maar laat de kudde wel met rust, dus niet achter de moeders met lammetjes …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog