www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Pas op overstekende Soay schapen en lammetjes.

17 juli 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Het gaat goed met de kudde Soay schapen in het begrazingsgebied. Momenteel zijn we in overleg met Free Nature ( www.freenature.nl/ ), om te onderzoeken hoe we verder gaan met de kudde.
Regelmatig zijn de Soay schapen met hun lammereren te zien bij pad van 20. Afgelopen week vonden we echter een dood lam langs pad van 20 en we hebben het vermoeden dat deze is aangereden door een auto. Een ziek beest kruipt namelijk weg en vind je vaak niet weer.
We willen dan ook een dringend verzoek aan de Vlielander automobilisten doen om rustig over pad van 20 te rijden. We plaatsen nu verkeersborden ‘pas op; overstekende schapen’ aan de noord en zuid ingang van pad van 20. Deze borden zijn niet rechtsgeldig, maar staan er als waarschuwing.
Mocht het toch gebeuren dat u een Soay schaap voor de wielen krijgt, meld het dan bij ons, (tel. 0562 45 1304). Mogelijk is het gewond en moeten we in actie komen om het beest uit zijn lijden te verlossen.

Collega Pieter Schaper heeft vanmorgen de waarschuwingsborden geplaatst.

reageren

geef een reactie

  • Noor
    17 juli 2014 om 16:23
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog