www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Egeltje doet aan yoga.

11 september 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Gistermiddag kwamen Vlielanders Yasmijn Baas en Nick Veenstra met een klein egeltje naar ons kantoor op de Dennenlaan. Het beestje was zeer waarschijnlijk in z’n snuit gepakt door een kat. De vader van Yasmijn, Jacob vond het egeltje naast de weg op Vorkduin. We hebben eerst maar eens heel voorzichtig ehbo gedaan en de wondjes ontsmet en een klein nestdoosje gemaakt. Vervolgens op het internet zoeken hoe je hier nou mee om moet gaan. Het beestje zou zichzelf al moeten kunnen redden en is waarschijnlijk tussen de 4 en 6 weken oud, dat kun je aan de stekels zien.

ssst hij/zij slaapt

Ssst hij/zij slaapt

Dus heb ik Yasmijn en Nick op pad gestuurd om regenwormen en pissebedden te zoeken en nee, gewone melk is niet goed voor een egel en egelmelk hebben we niet op voorraad.

Wat we heel erg schattig vonden was de houding die het egeltje aan nam in mijn hand; hij/zij greep met de voorpootjes de achterpootjes vast en dat is een yoga houding die ‘blije baby’ heet:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van collega Carl Zuhorn hoorde ik dat het voor Vlieland in ieder geval een goed egel jaar is; diverse eilanders hebben al melding gemaakt van een egel in de tuin. Op internet kun je makkelijk informatie vinden hoe je je tuin en omgeving egel vriendelijk kan maken. http://home.kpn.nl/esther-verhoef/egelzorg/gevonden.htm

Egels zijn in Nederland een beschermde diersoort. Op Vlieland hebben we geen egel opvang; Yasmijn en Nick zijn echte dieren liefhebbers; ik heb er alle vertrouwen in dat ze het egeltje goed verzorgen en dat hij binnen een week weer kan scharrelen op Vlieland.

Yasmijn en Nick gaan in de egelverzorging

Yasmijn en Nick gaan in de egelverzorging.

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Loes
  11 september 2014 om 22:18

  oei wat schattig, die foto op de hand ook, poezenmelk kan hem/haar geven en poezenbrokjes, beetje natmaken in de poezenmelk!!!!!

 • Wiep van Diepen
  11 september 2014 om 21:55
 • Egeltje doet aan yoga.
  11 september 2014 om 19:57

  […] Ssst hij/zij …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog