www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Van idee naar uitvoering; de GP-Bes route

17 oktober 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Een idee is meestal vlug geboren en een goed idee verdient uitwerking.

Toen Bas Dijkstra (evenementen Dam20) een paar maanden geleden bij ons kwam  om te vragen of Staatsbosbeheer Vlieland mee wilde doen aan de Cranberry feestweek hoefden collega Sonja en ik niet lang na te denken; natuurlijk doen we daar aan mee.

cbweek op lange paal

 

Sonja zag het wel zitten om iets met een gps (global position system) te doen,en ik bedacht dat het dan een GP-Bes route moest worden. Zo gezegd, zo gedaan. Nou ja, zo gedaan…. ik weet wat een gps is, maar er echt mee werken was een ander verhaal.

sjoukje in actie

Vlielandster Sjoukje Mulder heeft wel veel ervaring met dit systeem, omdat ze  met veel enthousiasme aan geo-catching doet (als u wilt weten wat dat is, dan mag u dat even opzoeken op google), zij wilde me best helpen. Mooi! Nu nog even gps apparaten regelen; Daar werden we mee geholpen door Orpheus van Outdoor Vlieland; hij stelde 10 gps apparaten gratis beschikbaar; Super!

Aan de slag dus met route bepaling, opdrachten enz. Gelukkig wilde Sjoukje helpen om alle waypoints in te voeren en de route uit te zetten.

Een ervaring rijker en de route werd enthousiast ontvangen door de deelnemers.

Zelfs in de stromende regen liep  familie Huizer uit Diepenveen de route. Voor het eerst op Vlieland liepen ze de route en waren blij verrast; bovendien hadden ze de opdrachten ook nog goed uitgevoerd.

fam huizer

 

Dank je wel Sjoukje en dank je wel Orpheus!

Wat een prettige samenwerking!

O ja, zaterdag middag staan we ook nog op de Cranberry Markt in de Dorpsstraat met een leuke…. oh nee, dat is nog een verrassing!

 

Vanmorgen was ik al weer vroeg op pad en vond cranberries in bloei; door de mooie lange zomercrber in bloei okt 14 bloeien aan aantal planten opnieuw; de St. Jan’s bloei.

 

 

reageren

geef een reactie

 • Noor
  20 oktober 2014 om 18:02

  Geweldig, wat een leuk idee en wat een fantastische route is het geworden. Met leuke en leerzame opdrachten. Complimenten! Dank Anke!
  Een aanrader voor iedereen!
  Zelf was ik niet zo goed als de familie Huizer, maar ook ik heb ervan genoten.
  Dit moet eigenlijk niet beperkt worden tot alleen deze week, maar het hele jaar beschikbaar blijven. Goede promotie voor de natuur van Vlie en SBB.

 • Loes
  19 oktober 2014 om 23:18

  klinkr fantastisch, leuk al die nieuwe ontwikkelingen!!!!

 • Van idee naar uitvoering; de GP-Bes route
  17 oktober 2014 om 19:34

  […] Sonja zag het wel zitten om iets met een gps (global position system) te doen,en ik bedacht dat het dan een GP-Bes route moest worden. Zo gezegd, zo gedaan. Nou ja, zo gedaan…. ik weet wat een gps is, maar er echt mee werken was een ander …Lees meer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog