www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hutten bouwen met pepernoten en rausen met snert.

5 november 2014 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Wat een mooie week hebben we achter de rug. Vorige week woensdagmiddag hebben we samen met Sylvia Voss van jongerencentrum de Vliering hutten gemaakt met Vlielander kinderen. In een bosvak waar vorige winter gezaagd is en dus genoeg takken lagen gingen we aan de slag. Collega Pieter had zijn nest, wat hij gemaakt had voor het festival, neergezet in het bosvak ter inspiratie. Sylvia zorgde voor de warme chocomel met pepernoten. Na uitleg van meester hutten bouwer Pieter (wat kan wel en wat mag niet als je een hut bouwt) gingen de kinderen enthousiast aan de slag en dat leverde aan het eind van de middag 3 mooie hutten op; 1 grote waar wel 10 kinderen in kunnen, 1 hut met keuken en 1 hut met dennengeur.

hutten bouwen (2)

Om eerlijk te zijn voelden Pieter, onze stagiar Joey Braat en ik ons ook weer even helemaal 10 jaar; hutten bouwen… mooier is er toch niet? Dit gaan we vaker doen, want ook Sylvia was helemaal tevreden.hutten bouwen (8).hutten bouwen (10)
Vervolgens was het 1 november nationale natuurwerkdag, daar doen we al jaren aan mee. Dit keer werd er gewerkt op de Oude Kooi, een heideveld werd vrijgemaakt van de bomen die daar stonden en een vangpijp van de kooiplas werd uitgebaggerd. Het bleek de warmste 1 november ooit gemeten. Dus het was geweldig om lekker buiten bezig te zijn.

Wist u dat er nog niet eerder zoveel mensen in Nederland die dag buiten gewerkt hebben? In heel Nederland deden er 14.500 mensen mee!

natwerkdag grietje horjus (2) - kopie

natwerkdag2014 oude kooi (40)

natwerkdag2014 oude kooi (51)

Bijna 30 Vlielanders en ook gasten van de wal klaarden de klus. Ook de aanwezige kinderen waren goed aan het ‘rausen’, ondanks de warmte smaakten de snert en broodjes  prima. natwerkdag2014 oude kooi (22)

natwerkdag2014 oude kooi (55)

natwerkdag2014 oude kooi (64)Iedereen kreeg na afloop een mooie bidon, een boekje over de grutto en het themanummer van de Cultuur Historische vereniging over de Oude Kooi mee naar huis. iedereen die mee heeft geholpen: DANK! Bent u er volgend jaar ook bij? Heel graag!

natwerkdag grietje horjus (4)

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Ilse
  23 november 2014 om 16:30

  Een workshop hutten bouwen, ik zie een coole activiteit voor de kids van Lange Paal volgend jaar… 🙂

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   24 november 2014 om 11:29

   Hoi Ilse,
   Als ik zo door het bos loop van de Lange Paal, dan zijn de kinders van Lange Paal al tijden actief aan het bouwen;-)

 • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
  10 november 2014 om 10:37

  Hoi Loes,
  Dank voor je reactie. We organiseren al jaren de natuurwerkdag, het enige wat we niet regelen is het vervoer…
  Wellicht dat we volgende keer weer wat dichter bij het dorp zitten. Dank voor je/jullie inzet!

  groetjes,

  Anke

 • Loes
  6 november 2014 om 00:36

  supergoed georganiseerd de natuurwerkdag, bedankt, alleen…. willen jullie volgend jaar het vervoer beter coórdineren??? We hadden makkelijk met iemand mee kunnen rijden, als we hadden geweten wie er mee deed, hadden we gebeld. Dus volgende keer een lijstje met naam en telefoonnummers van de volwassenen of een auto inzetten van SBB….!!!
  Maar nogmaals, het was weer erg leuk, bedankt!

 • Wiep van Diepen.
  5 november 2014 om 18:53

  Wat een mooi week-end hebben jij en je medewerkers en natuurlijk de vrijwilligers achter de rug. Wij zijn nu in Frankenau daar gaan ze Zaterdag aan het werk. Bart en vele anderen de boel een beetje opschonen.veel struikgewas enz enz. Groet Wiep.

  • Anke Bruin, Staatsbosbeheer
   10 november 2014 om 10:05

   Hoi Wiep,
   Dank voor je reactie, hoop dat jullie in Frankenau ook mooie dag hebben gehad.
   groetjes,
   Anke

 • Hutten bouwen met pepernoten en rausen met snert.
  5 november 2014 om 18:18

  […] Wat een mooie week hebben we achter de rug. Vorige week woensdagmiddag hebben we samen met Sylvia Voss van jongerencentrum de Vliering hutten gemaakt met Vlielander kinderen. In een bosvak waar vorige winter gezaagd is en dus genoeg takken lagen gingen we aan de slag. Collega Pieter had zijn nest, wat hij gemaakt had voor het festival, neergezet in het bosvak ter inspiratie. Sylvia zorgde voor de warme chocomel met pepernoten. Na uitleg van meester hutten bouwer Pieter (wat kan wel en wat mag niet als je een hut bouwt) gingen de kinderen enthousiast aan de slag en dat leverde …Lees meer […]

 • Redactie Nieuwskrant van Vlieland
  5 november 2014 om 18:00

  Bedankt voor je bericht.

  Vriendelijke groet,

  Berend J Hazenberg

  Uitgeverij Het Wad Vlieland

  Vliezier, nieuwskrant van Vlieland

  Nieuwestraat 37, 8899 AR Vlieland

  tel: 0562 – 453021

  Bankrekening: IBAN: NL52 INGB 0009 551159

  Het Wad – Kranten Lkader 25%

  P

  Please consider the environment before printing this e-mail

  De informatie in dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is vertrouwelijk en is alleen bestemd voor de beoogde ontvanger(s). Indien u dit bericht ten onrechte heeft ontvangen, wordt u verzocht de verzender daarvan in kennis te stellen en het bericht te vernietigen. Het is niet toegestaan de hierin opgenomen informatie op welke wijze dan ook te gebruiken of openbaar te maken.

  The information contained in this e-mail, including possible attachments, is confidential and is solely for the use of the intended recipient(s). Should you have received this e-mail unintentionally you are then requested to inform the sender and to destroy the message. It is prohibited to use or disclose the information this message contains in whatsoever way.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog