www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Kent u de Glasvleugelpijlstaart al?

26 mei 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Collega Carl Zuhorn vertelde me dat er momenteeel veel glasvleugelpijlstaarten rondvliegen vlak bij de Lange Paal bij een appelboom volop in bloesem.

Glas-vleugel-pijl-staart, een mond vol voor een bijzondere vlinder. Super snel, behaard en met gedeeltelijk doorzichtige vleugels hangt het beestje als een kolibrie voor de bloem. Met een lange roltong drinkt het de nektar. In eerste instantie lijkt het op een forse hommel, maar de glasvleugelpijlstaart is veel sneller.

Deze snelle pijlstaart soort legt het liefst de eitjes op een kamperfoelie of sneeuwbes. Dat noemen we dan een waardplant. Genoeg kamperfoelie op Vlieland, dus dat zit wel goed.

Natuurlijk ben ik gelijk even wezen kijken en ondanks bewolking en wat wind waren ze aanwezig… dan nog een foto maken… dat viel niet mee, ze zijn echt snel. Maar het is toch gelukt, zelfs de lange roltong is zichtbaar.
Voor nog meer informatie kunt u hier kijken:                      http://www.vlindernet.nl/vlindersoort.php?vlinderid=413&q=glasvleugelpijlstaart

glasvleugelpijlstaart
Guus van Duin maakte afgelopen weekend deze foto:

Glasvleugelpijlstaart 21 mei - 24 mei 2015 Lange paal Guus van Duin (3)

reageren

geef een reactie

 • Nancy Mehuys
  30 mei 2015 om 14:28
 • Loes Meijer
  30 mei 2015 om 01:59

  ik ga zoeken!!! Dank je wel voor jouw informatie!!!

 • Janet Ebenau
  27 mei 2015 om 16:42

  Jeetje wat een mooie!
  Ik ga volgende week kijken.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog