www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Maaien met de geur van pepermuntjes.

16 september 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Sinds een aantal jaar is Staatsbosbeheer verplicht om bij grote klussen een Europese aanbesteding te doen. Dat betekent dat alle daarvoor in aanmerking komende bedrijven in Europa in kunnen schrijven op werkzaamheden. Degene met de beste offerte krijgt dan de klus. Als het om ieder jaar terugkerend werk gaat kan er een meerjarig contract afgesloten worden. Zo laten we ieder jaar Kroon’s polders maaien. Kort maaien en alles afvoeren in een moerasachtig gebied vereist speciale machines. Dit jaar moest er voor de komende 6 jaar weer een Europese aanbesteding gedaan worden en we zijn heel erg blij dat het bedrijf van Gert jan de Vries uit Cornjum de beste offerte uitbracht. ( klik  hier voor meer informatie over het bedrijf).Dit bedrijf maait al jaren Kroon’s polders, Maartens landje en ook de ijsbaan. Zo zijn we er zeker van dat de komende jaren de polders goed gemaaid worden.

Dat maaien vindt plaats nadat alles in bloei heeft gestaan, zodat we ook volgend voorjaar en zomer weer kunnen genieten van o.a. de orchideeën, parnassia en watermunt (als u nu in de buurt van Kroon’s polders bent ruikt het daar naar pepermunt.)

Het maaisel wordt door de firma’s Pronk  en Tot over de werkpaden gebracht en naar camping Stortemelk, dus ook daar ruikt het lekker fris naar pepermunt, echt heerlijk!

reageren

geef een reactie

 • Bob
  17 september 2015 om 12:45
 • Loes
  16 september 2015 om 20:58

  Leuk!!! Blijf ons vooral op de hoogte houden, altijd leuk om te lezen!!!!

 • smaakvolvo
  16 september 2015 om 18:46

  Leuk, Goed om te weten. Groet Frits

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog