www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hulde voor de vrijwilligers op de natuurwerkdag!

19 november 2015 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Door mijn afwezigheid hebben we nog geen aandacht besteed op ons blog aan de natuurwerkdag van afgelopen 7 november. Als er zoveel vrijwilligers komen, dan willen we daar natuurlijk ook even de schijnwerpers op richten. Dus vandaar dit ‘late’ blog.

Thema dit jaar op Vlieland was ‘help de cranberry velden’.( zie hier ) Veel Vlielanders en een groep scouts uit Franeker kwamen naar pad van 30 om de opslag tussen de cranberry planten en de randen van het veld op te schonen. Het blijft een feest om met zoveel handen aan het werk te zijn en dus na een paar uur echt effect te zien.Uiteraard willen we in de toekomst gaan kijken hoe we de belangrijkste cranberry velden kunnen behouden en de verruiging tegen te gaan.

Het regenachtige weer weerhield niemand er van om mee te doen. Uiteraard werd de door ons verzorgde lunch met grote vreugde begroet.

De foto’s zijn van Tineke Luis en Joop Ferdinandusse, beide actief aanwezig op 7 november jl.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog