www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Nieuwe informatie borden langs de waddenglooiing.

4 maart 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Het voorjaar komt er echt aan. Dat betekent dat er komende maanden weer veel eidereenden en hun pullen (kuikens) gaan rusten langs de waddenglooiing. Die rust is echt nodig voor ’t jonge grut. Veel wandelaars lopen graag langs de waddenglooiing en ziedaar het mogelijke probleem van verstoring.

Als de eidereenden tijdens de rust vanwege wandelaars het wad op moeten, kost dat veel energie en… er liggen altijd meeuwen op de loer om kleine eidereendjes op te schrokken. Dat is een akelig gezicht. En als je als wandelaar de oorzaak bent van zo’n moordpartij ga je niet echt blij naar huis.

Daarom worden er deze weken langs de hele waddenglooiing 7 nieuwe borden geplaatst. De oude borden waren echt aan vervanging toe. Op deze borden wordt uitleg gegeven over bovenstaande met het verzoek aan gasten om rekening te houden met de vogels en hun kroost.

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Flowers and eider ducks of Vlieland island | Dear Kitty. Some blog
  4 maart 2016 om 16:02

  […] young male eider ducks swam past. Then, they rested on a sandbank. A female eider came to join […]

 • Jaap Zijp
  4 maart 2016 om 13:50

  Het klinkt hard, maar dan zal er ook gehandhaafd moeten worden, het is tenslotte verstoring van vogels, of via de Vogelwet of via de Jachtwet.

 • ria
  4 maart 2016 om 13:27

  Hoi Anke,
  Een keer heb ik het voor mijn ogen zien gebeuren dat een meeuw een eidereendkuiken van de weg tussen camping en Posthuis “roofde” was idd afschuwelijk om te zien, wil ik niet meer meemaken.
  Van Vlieland krijg ik nooit genoeg, groetjes Ria.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog