www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

‘T rode goud is vroeg dit jaar.

13 augustus 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

P1020165Natuur laat zich niet dwingen in data. Dat blijkt wel weer als je nu langs de cranberry velden loopt. De bessen kleuren al rood en we willen niet te laat beginnen met ‘vrij’ geven van de pluk.

Uiteraard besluit een plukker zelf wanneer hij/zij gaat bessen halen. Het is een uitstekend bessenjaar, dus er zal naar verwachting genoeg voor iedereen zijn. Lang niet alle bessen zijn al geschikt om te plukken, vaak is de bovenkant van de struik al mooi op kleur, maar de onderlaag nog niet. Het is de verantwoordelijkheid van de plukker om hier goed mee om te gaan.

Ook dit jaar weer met de nodige vergunningen, voor commerciële plukkers en de eilanders die met plukbak tot 100 kg mogen plukken. Vlielanders en gasten die met de hand plukken voor eigen gebruik hebben geen vergunning nodig.

De startdatum is in overleg met de Gemeente Vlieland voor 2016 vastgesteld op 20 augustus t/m 30 november 2016. Vergunningen kunnen van maandag t/m donderdag tussen 08.00 en 10.00 uur opgehaald worden in de Staatsbosbeheer werkschuur, Dennenlaan 4.

 

 

reageren

geef een reactie

  • Mice eating cranberries | Dear Kitty. Some blog
    13 augustus 2016 om 14:56

    […] Cranberries on Vlieland island: here. And here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog