www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

“100% Mooi Man”, Helicon studenten over hun werkweek op Vlieland

16 mei 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Helicon

Wat zit er in die poel?

Ze waren er weer, de Helicon studenten; 17 leerlingen van deze leuke opleiding en hun docenten Theo Becker en Judith Ruhe.  Ze bivakkeerden op het Waddenveld 4 van natuurkampeerterrein de Lange Paal. Vorige week gingen ze voor ons aan de slag.

 Wat hebben ze gedaan?

De werkzaamheden bestonden uit het monitoren en inventariseren van de Vlielandse mierenhopen, planten, amfibieën en reptielen. Alles wat ze tegenkwamen werd op naam gebracht en ingevoerd op www.waarneming.nl/vlieland. Je kan  hier vinden wat deze gedreven jonge mensen allemaal vonden. Vanwege het broedseizoen kon er niet met gereedschappen, zoals motorzaag en bosmaaier, een klus gedaan worden.

 “100 % procent mooi”.

Uiteraard ging ik even bij een groepje langs, die nabij pad van 30 aan het inventariseren waren. Ik vroeg of ze het naar hun zin hadden, waarop 1 student meteen zei”: “Dit is 100 % mooi!”, daar kan ik dan erg blij van worden. De jeugd van tegenwoordig… daar wordt wel eens negatief over gedaan, nou deze jonge mensen gaan echt iets bijdragen aan onze wereld. Hart voor de natuur, kennis die gedeeld wordt, misschien toekomstige collega’s. TOP!

Excursies als dank.

Tijdens de werkweek kregen de studenten 2 excursies aangeboden. Collega’s Herman Vogel en Pieter Schaper namen hen mee voor een Kroon’s polder- en Duin excursie. Het weer was vorige week perfect om  buiten te werken en excursies, dus alles zat mee.

Hé meiden en jongens van Helicon, nogmaals hartstikke bedankt voor jullie aanwezigheid en gedane werk namens Staatsbosbeheer Vlieland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Helicon MBO Velp
  24 mei 2017 om 14:04

  Wat een leuk stuk! We delen het op onze social media. Met vriendelijke groet vanuit Velp!

 • Judith
  17 mei 2017 om 16:02

  Bedankt Anke en het hele team voor de goede ontvangst, ook namens de leerlingen, we hebben een top week gehad !

  • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
   17 mei 2017 om 16:14

   Graag gedaan, ook namens Carl Zuhorn ( boswachter ecologie in ons team) die veel voorwerk heeft gedaan. Tot de volgende keer!

 • Noor
  16 mei 2017 om 18:34

  Chapeau voor de jongelui! En natuurlijk voor Anke voor dit positieve verslag!
  Dank je Noor!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog