www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Oudste Vlielandster had iets leuks voor ons.

18 juli 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
ontkiemende tomaat

De tomaat van Gepke Schouwenburg

De oudste inwoonster van Vlieland (en ook hier geboren), is mevrouw Gepke Schouwenburg- den Hartog. Nog altijd scherp van geest en zeer geïnteresseerd in alles wat de natuur ons biedt.
Gistermorgen vonden we een briefje van haar, met de vraag of iemand van ons even langs kon komen. Zo gevraagd, zo gedaan natuurlijk. En dat leverde een grappig stukje natuur op. Weliswaar uit de winkel, maar toch. We willen het jullie niet onthouden.

Komkommernieuws?

OK, dit is komkommernieuws en het gaat dus over een tomaat. Grappiger kunnen we het niet maken. Met rotte tomaten gooien is geen kunst, maar deze tomaat is dus bezig zichzelf voort te planten en je laat het wel uit je hoofd om deze kapot te gooien, of weg te gooien toch? De zaadjes zijn druk aan het ontkiemen en het is een mooi wondertje van de natuur.

De moestuin van de Lange Paal.

Nu wil het geval, dat onze collega en beheerder van de Lange Paal, Frederika Breijer een geweldig moestuintje  heeft gemaakt voor de gasten (in gevonden viskisten van het strand) . Gasten mogen daar kruiden plukken en als de courgettes klaar zijn, de sla, de aubergines enz. dan kan dat gebruikt worden. Deze mooie vleestomaat krijgt daar nu een extra mooi plekje in de zon en we zullen zien wat het op gaat leveren.

Lang leve de zomer.

Het natuurkampeerterrein loopt nu al snel vol met blije gasten. De zomer is nu echt begonnen en het bloggen zal iets minder worden de komende weken. We wensen iedereen een heerlijke tijd toe. Geniet je suf en blijf dat vooral doen.

zonsondergang
zonsondergang juli 2017

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Kaj van der Plas
    22 juli 2017 om 11:29

    Jonge zwaluwen én jonge vleestomaatjes. Wat schattig 😉 We komen snel kijken 😛

  • Liza van Velzen
    20 juli 2017 om 11:46

    Leuk nieuws Anke! Bedankt voor het delen. Ik ga me suf genieten 🙂

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog