www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Soms zijn er geen woorden nodig, maar heb je even wat kleur nodig… denk ik

3 augustus 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Lamsoor in bloei

Even wat kleur in plaats van woorden. Gister was ik even bij de Posthuiskwelder en jemigdepemig wat is het daar nu mooi. Ik bracht vogelkijkblokken naar de uitkijkhutten bij Bol van Dooie en Kroon's polders. Gasten mogen zo'n kijkblad meenemen. Ze zijn gemaakt door de Vogelbescherming in samenwerking met ons.

Lamsoor in bloei, met het grijs van echte zoute melde, zeealsum. De zeekraal kleurt al wat rood, maar er staat ook nog genoeg groen. In de duindoornstruiken kleuren de bessen al oranje. Dus een kleurenfeestje.

Geen zin in veel kleur? Dan is het NU tijd om in een duinpan te gaan liggen en naar de wolken te kijken. Dat is één van onze zomertips en favoriete bezigheden, als we vrij zijn. Genoeg woorden voor nu.

reageren

geef een reactie

 • Henk
  4 augustus 2017 om 08:46

  altijd leuk en informatief om het boswachtersblog te lezen. Supergoed dat er naast de levende natuur ook gewezen wordt op de schoonheid van de wolkenluchten. Ook in de lucht zijn diverse vormen en kleuren te ontdekken. Mooi te bedenken dat de processen in de ruimte en in onze atmosfeer weer direct van invloed zijn op de levende natuur: zonlicht, neerslag en de wind. Alles grijpt in elkaar: systeem aarde, waarvan wij deel uitmaken.
  Laten wij het koesteren door er zuinig op zijn en tegelijkertijd met grote gulzigheid van genieten!

  Henk

 • Ria
  3 augustus 2017 om 17:03

  Genieten hoor AL DIE KLEUREN!!!

  En ook genoot ik van het woord “JEMIGDEPEMIG” Een hartelijke groet van mij ♥

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog