www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Onze collega Amanda voor de 2e maal Nederlands kampioen Bosarbeid!

31 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Amanda Lijnema terecht kampioen

Terecht trots met haar trofee voor de tractor van Staatsbosbeheer Vlieland

Het was spannend afgelopen zaterdag in De Lutte. Onze collega Amanda Lijnema verdedigde daar haar vorig jaar behaalde titel Nederlands kampioen Bosarbeid. En ze flikte het! Er deden nog 4 dames mee en reken maar dat die ook flink fanatiek bezig waren.

Spannend!

In de Lutte vond afgelopen weekend de Twente fair plaats en daar speelde het kampioenschap Bosarbeid een grote rol. Er waren 33 deelnemers uit heel Nederland, waaronder dus 5 dames. In 2016 werd Amanda al Nederlands kampioen, dus moest ze nu haar titel verdedigen. En dat brengt toch net iets meer spanning met zich mee. Het hoofd dus koel houden en super concentratie waren vereist.

 

Het Nederlands kampioenschap Bosarbeid bestaat uit 6 onderdelen.

Van te voren had Amanda al wel geoefend op de onderdelen, die voor haar wat moeilijker waren, want werken met de motorzaag is voor haar geen kunst.

De onderdelen die zo snel en netjes mogelijk gedaan moesten worden waren: ketting van de motorzaag wisselen en schijven zagen. Een snelheidsbaan afleggen, halve schijven zagen, een zaagbal in een stam zagen, een stam uitsnoeien en met een hakbijl een V vorm uit een populieren stam hakken. En geloof me, populierenhout is zacht, maar ook taai.

 

 

Door voor Europees en Wereldkampioenschap!

Volgend jaar is Amanda sowieso geselecteerd om mee te doen aan het Europees kampioenschap Bosarbeid in Hongarije en een paar maanden later zelfs wereldkampioenschap in Noorwegen! Wij overwegen om daar dan maar een dienstreis van te maken met ons team ;-), want zo’n collega moet dan wel flink aangemoedigd worden toch?

Dat wij samen met Amanda trots zijn op onze Kampioene mag duidelijk zijn. Afgelopen maandag lag ze onder de tractor, om de klepelmaaier te repareren. Vandaag is ze weer naar school, want ondertussen studeert ze door.  Hoezo de jeugd van tegenwoordig , daar komt niks van terecht…

We hebben een Kampioen op Vlieland
Deze beker komt binnenkort naar Vlieland!
reageren

geef een reactie

  • Frederiek
    1 november 2017 om 21:00
  • Gerben Koopmans
    1 november 2017 om 13:33

    Toppie Amanda. Fijn dat je mijb mentor bent.

    Gerben

  • Annemieke
    31 oktober 2017 om 20:35

    Super goed Amanda! Om trots op te zijn!! Een topper ben je!

  • Tiny van der Knaap
    31 oktober 2017 om 18:34

    Van harte gefeliciteerd, je bent een kanjer.
    Nog veel success en plezier in je werk.

  • Josephine Blom
    31 oktober 2017 om 12:42
  • Noor
    31 oktober 2017 om 12:34
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog