www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Natuurwerkdag 2017 op Vlieland; wat een mooie dag met z’n allen!

6 november 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Natuurwerkdag 2017

De jongste deelnemers werkten hard mee!

Afgelopen zaterdag verzamelden zich ongeveer 25 vrijwilligers bij de Afloop, om aan de slag te gaan tijdens de nationale Natuurwerkdag. Collega Pieter Schaper had alles goed voorbereid en stond iedereen op te wachten. De jongste deelnemers waren rond de 8 jaar, de oudste boven de 70! Door deelname van een gezin uit Duitsland, kreeg het zelfs een internationaal tintje. Super dus!

Vrijwillig de handen uit de mouwen voor de natuur.

De landelijke Natuurwerkdag is een dag waarbij de meeste vrijwilligers zich melden om te helpen in de natuur. Blijkbaar vinden mensen het leuk om 1 dag per jaar de handen flink uit de mouwen te steken en de natuur wat beter en of mooier te maken. Het vindt altijd plaats op de eerste zaterdag van november en dan is het natuurlijk best spannend wat betreft de weersomstandigheden. Afgelopen zaterdag begon wat druilerig, maar naarmate de dag vorderde werd het droog en kwam de zon zelfs tevoorschijn. We werkten nabij de afloop in een duinpan. De dennenbomen werden weggezaagd. Ondertussen hadden we een heerlijk uitzicht over het Werelderfgoed de Waddenzee. Een aantal deelnemers gingen de jongste dennen met wortel en al verwijderen. Een aantal jonge dennen worden opnieuw gepland in de tuin van de Uiterton!

Hard werken en veel gezelligheid in de duinpan.

De jongste deelnemers wilden natuurlijk met het handgereedschap de dikste bomen te lijf. Het duurde dan ook niet lang of de eerste dikke den ging krakend om. Het blijft een feest om te zien wat velen met handgereedschap in 1 dag kunnen bewerkstelligen. Ondertussen werd het tijd voor de stevige lunch met snert natuurlijk. Onder veilige omstandigheden kon de jeugd rond een vuurschaal marshmallows roosteren, de sfeer zat er goed in; het was ronduit gezellig met elkaar. Na de lunch voegden zich nog meer Vlielanders bij de club zagers en slepers. Iets na half 4 ging de laatste den in de duinpan om en konden we goed zien hoeveel werk er verzet was!

Super dus, namens Staatsbosbeheer willen we iedereen die meegeholpen heeft heel hartelijk danken! Heel graag tot volgend jaar dan maar weer!

voor en na de klus
zoek de verschillen

reageren

geef een reactie

  • Miriam
    6 november 2017 om 22:36

    Geweldig! Goed geregeld!
    Mannen hebben een top dag gehad 🙂

    • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
      7 november 2017 om 08:24

      Leuk om te lezen Miriam, die mannen van jou zijn ook TOP!

  • Jaap
    6 november 2017 om 18:30

    Volgend jaar de laatste zaterdag van de herfstvakantie? Dan ben ik van de partij. 28 oktober 2018. Een optie?

    • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
      7 november 2017 om 08:30

      Dag Jaap,
      Wij sluiten altijd aan bij de landelijke organisatie van de Natuurwerkdag en helaas voor jou, dan blijft het dus de eerste zaterdag van november.
      Misschien kun je aansluiten bij een Natuurwerkdag bij jullie in de buurt?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog