www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hartstikke leuk! Samenwerken met collega’s uit Jubbega.

7 december 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Collega's uit Jubbega bezig op Vlieland

Collega's uit Jubbega druk bezig

Afgelopen week kwam collega Jorrit Poortland uit Jubbega, samen met 5 werk-leerlingen naar Vlieland om ons te helpen in het begrazingsgebied. In het gebied van 220 ha. duin zijn een aantal zogenaamde 'plots' te zien. Vierkante stukken omrasterde stukjes duin. Op die manier kunnen we goed zien, wat begrazing door de Schotse hooglanders en Soay schapen doet. In de omrasterde stukken wordt niet begraasd natuurlijk. Na zoveel jaar is inderdaad goed te zien, welk goed werk het vee doet. De rasters waren echt toe aan vervanging en deze week is daar weer veel aan gedaan. Samenwerken ... het blijft een feest!

olv collega JorritPoortland samen aan het werk
Vele handen maken ligt werk.

 

Waarom aan het werk in het begrazingsgbied?

Al jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van de begrazing. Daar zijn deze ‘plots’, natuurlijk van groot belang. Het valt niet mee, om ‘even’ een raster te vervangen wat midden in het duingebied ligt. Afgelopen zomer is er met het Vobula kamp (zie ook dit BLOG )  al een begin gemaakt. En afgelopen week, was de club uit Jubbega dus bereid om de handen uit de mouwen te steken. Collega Jorrit Poortland is de begeleider van de groep van 5 mannen. Allemaal werk-leerlingen van Staatsbosbeheer in Jubbega. Onze collega Pieter Schaper en leerling boswachter Bram van Hoek werkten met de groep mee.

Er werd met plezier gewerkt en het weer zat gelukkig mee. Na 3 dagen werken zijn 3,5 plots vervangen door nieuwe rasters en palen. Dus… Collega’s uit Jubbega! DANK JULLIE WEL!

 

reageren

geef een reactie

  • Sako
    8 december 2017 om 16:59

    Het was een supper mooie week op vlieland groetjes sako

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog