www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Samenwerken werkt het best. Gemeente Vlieland, Firma Tot & Zn. en Staatsbosbeheer trekken samen op.

16 januari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
werkzaamheden Kampweg

Samenwerken werkt het best

Deze week wordt er hard gewerkt langs de Kampweg, Badweg en Postweg. Onze collega's Pieter, Amanda en leerling Bram werken samen met de Gemeente Vlieland en loonbedrijf Tot & Zn. Er worden overhangende takken en bomen, die te dicht aan de weg groeien weggehaald.


Veiligheid

Deze werkzaamheden worden gedaan, om de wegen veiliger te maken. De loofbomen langs de wegen moeten af en toe terug gesnoeid worden. Eens in de paar jaar doen we dat en omdat de wegen en bermen in beheer van de gemeente Vlieland zijn, is het vrij logisch dat we hierin samenwerken. Er staan bomen op het terrein wat wij beheren en die takken trekken zich daar natuurlijk niks van aan; die groeien gewoon door. De verharde wegen, waar al het verkeer en ook de fietsers en wandelaars gebruik van maken worden op deze manier overzichtelijker en dus veiliger.

 

Chipperen

De takken worden gelijk verwerkt in een zogenaamde chippermachine. Die machine verpulverd de takken en die hout-chips gaan terug de natuur in. Nu er geen blad aan de bomen zit, ziet het er wat ruw uit, maar over een paar maanden is er niks meer van te zien.

samenwerking
Jasper ( gem. Vlieland) en Bram (Staatsbosbeheer) aan het chipperen

Wie doet wat?

Erik Tot werkt in de kraan met knipschaar, om de hoog hangende takken af te knippen. Vervolgens komen collega’s  Pieter en Amanda met de motorzaag om de takken zo te zagen, dat ze in de chippermachine kunnen. Vervolgens de chippermachine met vandaag onze leerling Bram van Hoek en Jasper Schreuder van de gemeente. En tot slot Juul Veersma (gemeente), hij maakt de weg weer begaanbaar met de bladblazer.

 

 

reageren

geef een reactie

  • Noor
    16 januari 2018 om 12:19

    Iedereen in z’n element dus ?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog