www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

In overleg kan er veel, maar niet alles.

6 september 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
lunch

Lunchen in de natuur, kan op bepaalde locaties.

Wat mag er wel en wat mag er niet in de natuur van Vlieland en waar kan iets wel en waar niet. Diverse ondernemers komen regelmatig bij ons langs om te vragen of ze 'iets' commercieels in de natuur mogen organiseren. Dat varieert van een trouwlocatie met 200 personen tot spooktocht voor een klein groepje. Sinds een paar maanden werken we nu met een zogenaamde recreatiezoneringskaart. En dan blijkt dat er best veel mogelijk is, maar niet alles.

Een bruiloft in de vogelkijkhut in de 2e Kroon’s polder…

Nee, dat kan dus niet. Maar een klein gezelschap bij de vogelkijkhut bij Bol van Dooie daar valt over te praten. We hebben met ons team langdurig rond de tafel gezeten met de plattegrond van Vlieland en gekeken waar wat wel kan en waar niet. Jaargetijden spelen een rol daarin (denk aan het broedseizoen), maar ook de maximale grote van een groep speelt een rol. Rondom het dorp kan iets meer, dan bijvoorbeeld nabij Oude Kooi.

Er is veel mogelijk, maar niet alles.

Het is eigenlijk heel simpel; als je iets commercieels  wilt organiseren in de natuur van Vlieland, maak je een afspraak bij ons op kantoor Dennenlaan. Dan gaan we aan de hand van de zoneringskaart kijken wat er mogelijk is. De ondernemers die al langs zijn geweest waren blij verrast met alle mogelijkheden.

Ook een trouwlocatie moet bij ons even gemeld worden. Het kan immers voorkomen, dat nou net op die locatie een groep zit te lunchen.

Voor sommige activiteiten wordt een vergunning/ontheffing gemaakt. Soms is een melding voldoende. Kortom, kom langs en laat je informeren zodat niemand voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog