www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

WAUW! Collega Amanda Lijnema voor de derde keer Nederlands kampioen Bosarbeid!

20 november 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Nederlands kampioen bosarbeid

Voor de derde maal eeste!

Het was weer spannend, voor de derde maal op rij de kampioenstitel Bosarbeid verdedigen, maar Amanda fikste het weer. Ja... dat vinden wij knap.
Op 27 oktober vond het kampioenschap plaats op Landgoed Twente fair. Amanda moest de strijd opnemen tegen nog 3 andere dames.

Eerder dit jaar deed ze al mee aan het Europees en wereldkampioenschap Bosarbeid, maar nu moest ze dus haar titel Nederlands kampioen verdedigen. Op zes onderdelen werd gestreden, waarbij snelheid en deskundigheid een grote rol spelen. Naast haar werk volgt Amanda momenteel ook nog de hbo opleiding Bos- en Natuurbeheer.

Uiteraard traint ze tussen de bedrijven door; snelheid en deskundigheid daar gaat het om. De onderdelen die zo snel en netjes mogelijk gedaan moesten worden waren: ketting van de motorzaag wisselen en schijven zagen. Een snelheidsbaan afleggen, halve schijven zagen, een zaagbal in een stam zagen, een stam uitsnoeien en met een hakbijl een V-vorm uit een populieren stam hakken.

Als je dan je titel voor de derde keer moet verdedigen is de spanning groot en die moet je dan ook maar onder controle kunnen houden. Dat het dan weer lukt is natuurlijk fantastisch. De wisselbeker mocht weer mee naar Vlieland.

We zijn hartstikke trots op onze collega!

 

reageren

geef een reactie

  • Liza van Velzen
    21 november 2018 om 08:26

    Gefeliciteerd Amanda! dik verdient!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog